Gorenjska
293 ogledov

"Ženske znamo premostiti tudi razlike in se povezovati"

Peter Šalamon ŽURNAL24
Ob današnjem Dnevu s poslanko smo v Državnem zboru v Ljubljani obiskali kranjski poslanki Gibanja Svoboda Sandro Gazinkovski in Andrejo Kert z njunima gostjama.

V Državnem zboru je potekal Dan s poslanko 2023, ki ga organizira Klub parlamentark Državnega zbora. »Gre za to, da mladim ženskam pokažemo, kakšen je naš dan v Državnem zboru in kaj v Državnem zboru sploh počnemo poslanke in poslanci. V bistvu smo zakonodajno telo in določamo ljudem zakone, ki jih potem tudi držimo. To je naša prva naloga, vse ostalo pa so sestanki z raznimi skupinami, ki pridejo k nam in nas prepričujejo, da je treba kakšen zakon popraviti oziroma njim približati,« nam je povedala kranjska poslanka stranke Gibanje Svoboda Sandra Gazinkovski.

S sodelovanjem poslank v Državnem zboru je zadovoljna tudi kranjska poslanka Gibanja Svoboda Andreja Kert. »Moram priznati, da sem izredno presenečena, kako pozitivno, koliko dobrega in kako veliko se naučimo ena od druge. V resnici se je pokazalo , da znamo ženske premostiti tudi razlike in se povezovati in pogovarjati. Kar se tiče Kluba parlamentark mislim, da je to en zelo dober pokazatelj, da se lahko tudi iz različnih političnih opcij da najti skupni jezik in narediti kaj dobrega.« Pri tem pa je Kert dodala, da je bil današnji Dan s poslanko zelo pester. »Že od vsega začetka, od jutra sem imela zelo pestro dogajanje. Z mojo gostjo sva že ugotavljali, da imava premalo časa in se bova dobili še naknadno, izven ali v Kranju ali v Ljubljani, ker je bilo to le spoznavanje. Mislim, da nama je danes sicer vse zelo uspelo.«

Kranjski poslanki sta tako danes gostili mladi ženski, ki sta spoznavali delo poslank, in sicer Lina Košnjek in Nika Podakar. »Moj pogled je, da se mi zdi zelo pozitivno, da nas povabijo v Državni zbor. Gledati od zunaj ali po televiziji in iz medijev je nekaj drugega, kot pa je nekaj od znotraj videti stavbo in tudi navezati oseben stik. Kot je torej povedala gospa poslanka, bova to še naprej gojili naprej,« je ob tem povedala Nika.

 | Avtor: Peter Šalamon ŽURNAL24 Peter Šalamon ŽURNAL24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.