Gorenjska
10526 ogledov

Zgodilo se je okoli 14. ure, zdaj je na delu policija

Smučanje, Kranjska Gora, turizem, sneg, rekreacija, zima M. Ha. Smučanje v Kranjski Gori, posneto 6. februarja 2023.
Kranjskogorski policisti obravnavajo nesrečo na smučišču v Kranjski Gori, ki se je zgodila v petek, 26. januarja 2024 okoli 14. ure, tik pod vrhom smučarske proge Dolenčev rut.

"V nesreči sta bila udeležena dva odrasla smučarja. Po podatkih, s katerimi razpolagamo, se je eden od udeleženih smučarjev ustavil ob levem robu smučišča, približno 20 metrov pod vrhom smučišča. V tem času je mimo prismučal drugi izmed udeleženih smučarjev. Med njima je prišlo do trčenja. Oba sta padla po tleh. Smučar, ki je stal ob robu smučišča je bil telesno poškodovan. Drugi, ki naj bi govoril hrvaško, je pristopil do njega, tako kot ostali mimoidoči, in se nato s kraja odpeljal. Na kraju si nista izmenjala podatkov," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

kraj nesreče na smučišču v Kranjski Gori | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Zaradi razjasnitve okoliščin nesreče na smučišču policisti pozivajo neznanega smučarja in vse morebitne priče, ki bi karkoli vedele o nesreči ali jo videle, da se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Kranjska Gora, na telefonsko številko 04/582 07 00 ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 12:06 30.januar 2024.

    Vsi ki ste začeli smučati na karvingu , pojma nimate o smučanju , zato ne divjajte , smuči smučajo in ko vas zajebejo greste v zid , v otroka , v kandelaber žičnice . Tisti pa ki smo začeli na ...prikaži veča starih , pa dobro vemo , kako krotiti karving !

  • jakec1575 20:30 27.januar 2024.

    v 80 in 90 letih je veljala na smučiščih kultura na ravni tenisa. Danes je pa lahko vsak kreten smučar. Ni bontona, ni spoštovanja, ni pozornosti. Včasih, dokler nisi obvladal nisi smel pomisliti na rdečo ali črno progo iz spoštovanja ...prikaži več do sebe in drugih. Nenapisano pravilo. Hitrosti so se danes podvojile, smučišča so postala kot ceste. Drkarija na lasten ego. Rezultat so te nesreče. "Sori nisem te vidu"

  • Kmodri_ 19:01 27.januar 2024.

    Tam, na prelomih se je smrtno nevarno ustaviti! Večkrat videl na lastne oči...