Gorenjska
6304 ogledov

Zgorel avto, pročelje hiše se je stopilo

Sebenje, občina Tržič, požar, uničen avto PGD Bistrica pri Tržiču Razdejanje v požaru v Sebenjah v noči s 6. na 7. april 2023.
Sinoči malo pred polnočjo je zagorelo v Sebenjah, občina Tržič. V velikem požaru je bilo med drugim uničeno vozilo, parkirano pod nadstreškom ob stanovanjski hiši.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se je ogenj razširil na zunanjo garažo, na stanovanjski hiši pa se je stopila fasada, stekla so popokala.

Kar 65 gasilcev GARS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču, Križe, Tržič in Kovor je v intervenciji pogasilo požar, pregledali so tudi hišo in okolico s termo kamero.

Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana. Po zaključenem ogledu in zbranih obvestilih bodo policisti o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po dosegljivih podatkih uničeno vozilo ni bilo električno.

Prijeli predrzneža

Blejski policisti so včeraj dopoldne izsledili vlomilca, ki je poskušal predrzno okrasti podjetnika v poslovnem prostoru. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je lastnik okoli 11. ure zalotil moškega, ki je pregledoval pisarno in poskušal izvesti drzno tatvino. S kraja je pobegnil in si ni prilastil nič. Ker je lastnik podrobno opisal sumljivega moškega, so ga blejski policisti kmalu izsledili, nato pa opravili še ogled kraja dejanja. Zdaj nadaljujejo z zbiranjem obvestil, vodijo predkazenski postopek, o vsem bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Med prazniki je sicer mogoče pričakovati tudi več tatvin, zato policisti svetujejo, naj ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidemo le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, obisk itd.), hiša ne daje videza, da v njej ni nikogar.

"Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste. Storilci iz stanovanjskih hiš izvršujejo tatvine denarja in nakita, zato doma ne hranite večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Ob vlomu naj žrtve takoj pokličejo na številko 113. Do prihoda policistov pa ne vstopajte v notranjost, kajti storilec je lahko še vedno v objektu, uničili pa bi lahko tudi sledi, ki pripeljejo do odkritja storilca kaznivega dejanja," priporoča policija.

Več: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja

Hudo poškodovan kolesar

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 11. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 63-letni voznik v križišču trčil v kolesarja, ki je vozišče prečkal po kolesarski stezi pri zeleni luči. Kolesar je bil hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika avtomobila vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Pridržali kršitelja

Prekrškovni postopek pa vodijo jeseniški policisti zoper 69-letnika, ki se je včeraj popoldne nedostojno vedel do drugega moškega. Ker ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in je z njo nadaljeval, so ga pridržali.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 2
  • LolekinBolek 19:03 07.april 2023.

    Filanje na štrom pa gre cugrunt

  • Grof 15:58 07.april 2023.

    Levi klukci pa kar plešejo, super žur pod ....