Gorenjska
2251 ogledov

Zgorel kozolec v Bohinju

kozolec, požar, Ribčev Laz, Bohinj, gašenje, gasilci PGD Bohinjska Bistrica Gašenje kozolca 16. maja 2023 v Ribčevem Lazu.
Ponoči okoli 1. ure je ogenj v celoti uničil leseni kozolec v Ribčevem Lazu v občini Bohinj, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V požaru uničeni kozolec je meril pet krat deset metrov, navajajo gasilci PGD Bohinjska Bistrica, ki so reševali, kar se je dalo rešiti, in pogasili ogenj. Kraj so zavarovali policisti PP Bled, ki so pričeli z ogledom v jutranjih urah.

S Policijske uprave Kranj med dogodki, ki so se na Gorenjskem zgodili v minulih 24 urah, izpostavljajo še prehitrega 30-letnega kolesarja, ki se je včeraj okoli 12.40 pri spustu na območju Sv. Jošta nad Kranjem zaletel v parkiran avto ob cesti in se pri trčenju huje poškodoval. Najprej mu je na kraju nudilo prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje, z reševalnim vozilom so ga nato prepeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Dovolj je bilo nekaj minut

Le nekaj minut je bilo dovolj, da je prebrisan tat ukradel kolo znamke Muddyfox, ki ga je uporabnik pustil ob 21.40 pred stanovanjskim objektom na območju Radovljice. Policisti o neznanem storilcu še zbirajo obvestila, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S PU Kranj ob tem in podobnih dogodkih svetujejo, da "poskrbimo za ustrezno zavarovanje enoslednih vozil z dobro ključavnico in da imamo že predhodno popisane podatke o tovrstnih vozilih, ki jih parkiramo pred ustanovami, trgovinami, kolesarnicami, domačem dvorišču. To velja tudi za dostavljavce hitre hrane. S tem boste zmanjšali možnost tatvine in lažje iskanje."

Več nasvetov je tudi na spletni strani policije:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.