Gorenjska
872 ogledov

Živali še pravočasno umaknili iz hleva

Požar, Radovljica, gospodarski objekt, gasilci PGD Radovljica
Danes, v četrtek, 6. aprila, je okoli 2. ure zjutraj zagorel gospodarski objekt v Šercerjevi ulici v Radovljici. Policisti še ugotavljajo vzrok požara, v katerem se je en človek nadihal dima.

Ogenj je začel gasiti lastnik, dokončno so ga pogasili prostovoljni gasilci PGD Radovljica, PGD Lesce in PGD Begunje, ki so tudi prekopali goreče seno in ga prenesli na prosto. Gasilci so še nudili prvo pomoč osebi, ki se je nadihala dima, pozneje so reševalci Nujne medicinske pomoči Radovljica to osebo odpeljali v zdravstveno ustanovo.
Vse živali so še pravočasno umaknili iz hleva. Pogorel je spodnji del, le po zaslugi gasilcev se požar še ni bolj razširil, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Dodali so, da materialna škoda še ni ocenjena in da bodo policisti po zaključenem ogledu in zbranih obvestilih o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Rezal je katalizator

Včeraj sredi dneva je Ulici Juleta Gabrovška v Kranju na dvorišču zagorel osebni avto, naložen na vlečnem vozilu. Lastnik omenjenega avta je želel odstraniti katalizator, a se je pri rezanju zaiskrilo. Požar je poskušal pogasiti že sam, a se mu ni posrečilo. To so pozneje storili poklicni gasilci GARS Kranj. Avtomobil je pogorel v celoti, medtem ko vlečno vozilo ni bilo poškodovano. Lastnik je oškodovan za okoli 200 evrov, ogrožanja človeških življenj ni bilo, so ugotovili policisti.

Ob pašniku našla bombe

Včeraj okoli 9. ure je občanka v Žireh na robu pašnika našla tri neeksplodirane ročne bombe angleške izdelave iz 2. svetovne vojne. Policisti so kraj zavarovali, pripadnika enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi pa sta bombe strokovno uničila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:46 06.april 2023.

    Nisem vedel, da imajo ročne bombe tudi «kaliber» ?