Gorenjska
3522 ogledov

Zmeda zaradi Kacinovega tvita

slovenija 24.08.11, Vloga za prijavo zacasnega prebivalisca, upravna enota Ljubl Anže Petkovšek
Precej zmede je povzročil sinočnji tvit vladnega govorca Jelka Kacina glede zaprtja Upravne enote Škofja Loka. Sporočil je namreč, da se UE Škofja Loka začasno zapira s 26. oktobrom, njen delokrog pa prevzema UE Kranj. Kajti da epidemološke razmere žal ne omogočajo več (varnega) poslovanja. A danes se je izkazalo, da to ne drži.

Načelnika UE Škofja Loka mag. Bojana Miklavčiča smo zato danes vprašali, kaj to pomeni začasno zaprtje, koliko je zbolelih in v izolaciji, da bodo morali upravne zadeve občani Škofje Loke, Žirov, Gorenje vasi - Poljane in Železniki opravljati v prihodnje v Kranju. Na spletni strani UE Škofja Loka namreč niso objavili nobenega obvestila. Na odgovor še čakamo, pravkar pa je o tem, da je bilo ta Kacinov tvit preuranjen oziroma napačen, za Radio Slovenija pojasnil načelnik mag. Bojan Miklavčič. Upravna enota Škofja Loka, ki deluje na istem naslovu kot Občina Škofja Loka, to je Poljanska cesta 2, ni začasno zaprta, res pa je zaradi virusa odsotna tretjina uslužbencev. Na UE Škofja Loka je še vedno mogoče urejati upravne zadeve, a le tako, da se stranke poprej dogovorijo za termin. Res pa so že od 20. oktobra zaprti krajevni uradi, ki so v sklopu UE Škofja Loka, to so uradi v Gorenji vasi, Železnikih in Žireh.

Na UE Kranj na covid-19 pozitvni dve uslužbenki

Z vprašanjem, kako je z delovanjem Upravne enote Kranj, smo se obrnili na vršilko dolžnosti UE Kranj mag. Renato Kozan. Pojasnila je, da je v UE Kranj zaposlenih 79 javnih uslužbencev in da sta trenutno na covid-19 pozitivni dve sodelavki, ena uslužbenka pa je okužbo že prebolela in se z jutrišnjim dnem vrača na delo. Na rezultate testiranja v izolaciji pa čakata še dve uslužbenki.

Na vprašanje, kaj bi pomenilo začasno zaprtje UE Škofja Loka oziroma prevzem za njih, je v. d. načelnice UE Kranj mag. Renata Kozan odgovorila, da lahko stranke "vse upravne storitve, kjer ni krajevne pristojnosti, uredijo na katerikoli upravni enoti, zato menimo, da okrnjeno poslovanje Upravne enote Škofja Loka ne bo bistveno vplivalo na porast števila strank na naši upravni enoti.

Za vse upravne storitve na vseh upravnih enotah pa se morajo stranke predhodno naročiti. Nenaročene stranke se sprejema zgolj v primeru urejanja nujnih zadev, katerih ureditev ni mogoče odložiti na kasnejši čas. Zaradi velikega števila telefonskih klicev, stranke prosimo za potrpežljivost in razumevanje v primeru, da ne morejo takoj vzpostaviti kontakta," je še dodala mag. Renata Kozan.

Na septembrski seji kranjskega mestnega sveta je bilo slišati tudi pripombe o počasnih postopkih pri izdaji gradbenih dovoljenj v spomladanskem času, v. d. načelnice pa nam je danes, ko smo spraševali, ali se bodo postopki zaradi zadev iz Škofje Loke dodatno zavlekli, zagotovila, da na UE Kranj na področju izdaje gradbenih dovoljenj trenutno delo poteka tekoče.

Komentarjev 3
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 18:40 26.oktober 2020.

    Tovariš Tvito jebo ti mater twitter!!

  • sam1 17:43 26.oktober 2020.

    Sluge skušajo slediti načinu gospodarja-žal tako kot on se večkrat zblamirajo in kvasijo neumnosti.......

  • lulibuc 16:46 26.oktober 2020.

    Te tvit račune bi jim morali že zdavnaj blokirat vsem politikom. A se tako komunicira z državljani, bagra neotesana vzvišena.