Gorenjska
4422 ogledov

Znan še en županski kandidat

Peter Šalamon
Stranke SDS, NSi in SLS na letošnjih lokalnih volitvah za županskega kandidata Mestne občine Kranj podpirajo Iva Bajca.

Vse tri stranke so Bajca podprle tudi pred štirimi leti, ko se je Bajec v volilno tekmo podal kot nestrankarski kandidat. Takrat se je na presenečenje številnih uvrstil na četrto mesto, za Matjažem Rakovcem in Zoranom Stevanovićem, za las pa je zaostal za Iztokom Puričem, ki ga je podpiral takratni župan Boštjan Trilar. Zadnja štiri leta je bil sicer Bajec predsednik Nadzornega odbora Mestne občine Kranj.

»V SDS smo odločeni, da je Ivo Bajc pravi človek za Kranj. Kranj si po več letih zasluži poštenega človeka, ki bo dal novi zagon Kranju. S svojim delom kot predsednik Nadzornega odbora Mestne občine Kranj se je odlično dokazal,« je na predstavitvi povedal Branko Grims (SDS). »Ivo Bajec predstavlja vse vrednote, ki jih zagovarja Nova Slovenija,« je ob tem dodala Irena Dolenc (NSi). Janez Porenta (SLS) pa je izpostavil, da ga v stranki podpirajo tudi zato, ker verjamejo, da bo znal povezati mesto in podeželje. »Občina se mora razvijati na celotnem območju, torej tudi na podeželju ter slednje tako pomagati mestu pri oskrbi in celotni skupnosti,« je dodal Porenta.

»Na prejšnjih volitvah še nisem imel celotnega vpogleda v sistem in delovanje občine. Pop štirih letih vodenja Nadzornega odbora Mestne občine Kranj pa sem usvojil in spoznal vse plati občine. Prav zato se ponovno podajam na volitve in verjamem v svojo ekipo. Imam ekipo, ljudi, ki mi bodo pomagali uresničiti celoten program,« pa pravi županski kandidat Ivo Bajc. V programu je izpostavil, da želi z ekipo urediti Kranj kot varno in otrokom prijazno mesto. Želi omejiti in urediti politiko priseljevanja. Izpostavlja oživitev Kranja kot regijskega središča z Gorenjsko univerzo in bolnišnico. Zavzema se za izgradnjo novega doma starostnikov ter spodbujanje samooskrbe z lokalno pridelano hrano. Obljublja aktivno komunalno politiko, usmerjeno v znižanje cen položnic občanom. V štiriletnem mandatu ob tem še zagotavlja, da bodo zgradili novo avtobusno postajo, vzpostavili Poslovno cono Hrastje, zgradili štiripasovnico Kranj – Šenčur ter uredili sodobno moderno železniško progo.

Ivo Bajec je sicer rojen Kranjčan, star 61 let. S starši in sestro je živel v družinski hiši v Britofu, kjer z družino živi še danes. Po osnovni šoli se je odločil, da bo šolanje nadaljeval na Tehnični pomorski šoli v Piranu. Zaradi krize v pomorstvu bi svojo kariero kot poročnik trgovske mornarice – navigator moral nadaljevati na tujih ladjah. Zato se je prekvalificiral za Prometno transportnega tehnika na Slovenskih železnicah. Vseskozi je študiral in se izpopolnjeval na področju logistike in napredoval do vodje železniške postaje Kranj, kasneje do vodje sekcije in nazadnje do koordinatorja v Slovenskih železnicah – Tovorni promet d.o.o. za 10. koridor. Sedaj je upokojen, je pa ustanovil Društvo upokojencev Slovenskih železnic.

Poleg Iva Bajca je tako v Mestni občini Kranj uradno znano, da bo na županskih volitvah kandidiral tudi sedanji župan Matjaž Rakovec. Iz stranke Levice pa so za Žurnal24 povedali, da svojega kandidata ne bodo imeli. Koga bodo podprli, pa se bodo odločili, ko bodo vsi kandidati znani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.