Gorenjska
538 ogledov

Znani novi državni prvaki

OK Triglav OK Triglav Kranj/Facebook Znani so novi državni prvaki v odbojki na mivki.
Minuli vikend je v Kranju potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki, kjer je nastopilo tudi 12 najboljših moških in ženskih ekip. Izkupiček prvenstva: novi dvojici državnih prvakov.

Novi državni prvakinji sta postali Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik, državna prvaka Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak. Drugo mesto sta v ženski konkurenci zasedli Nina Lovšin in Špela Morgan, tretje Iza Zbičajnik in Maja Marolt. Med člani sta naslov državnega podprvaka osvojila Najc Zemljak, eden izmed lanskoletnih zmagovalcev, in Klemen Šen, tretja sta bila Alan Košenina in Rok Bračko.

S svojo igro zadovoljni

"Ob zmagi sva imeli fenomenalne občutke. Zdi se nama, da sva postopoma čez turnir napredovali in igrali vedno bolj suvereno. Nikoli nisva doživeli nobenega večjega padca, za kar sva tudi trenirali," sta bili s svojo igro zadovoljni zmagovalki. "Je pa res, da vsako leto prihajajo mlajše ekipe, ki se borijo in od katerih ne moreva pričakovati, da bodo delale napake. Zato se morava tudi midve sami pred tekmo dobro pripraviti. Sicer je super zmagati doma, ampak so najini cilji na splošno v tujini. Čimbolj se želiva dokazati v svetovni seriji," dodajata.

Z uvrstitvijo je zadovoljen tudi Danijel Pokeršnik, ki je s tem dosegel cilj za letošnje športno leto. "Letošnji cilj je bil naslov državnih prvakov. Med igro sva se držala svoje taktike in hkrati držala svoj nivo igre. Vesel sem tudi za Črtov prvi naslov državnega prvaka," je povedal ob osvojitvi naslova.

Prihodnje leto morda svetovna serija

Organizacija je potekala brez težav, nekako rutinsko, je povedal eden izmed glavnih organizatorjev turnirja, Sašo Rop iz Odbojkarskega kluba Triglav Kranj. "Absolutno je treba pohvaliti celotno upravo kluba, trenerje in mlajše sekcije, ki so vsi prostovoljci in delajo ta turnir izključno v korist kluba," je pohvalil soorganizatorje in dodal, da bi se rad še enkrat zahvalil vsem podpornikom, ki so turnir omogočili.

Tudi gledalcev ni manjkalo  po oceni organizatorjev si je turnir ogledalo več kot 2000 ljudi, kar bi štelo kot rekord. A v klubu razmišljajo dlje: "Kranj si zasluži večji turnir, razmišljamo o svetovni seriji. Zaenkrat je to želja, videli bomo, kakšen bo interes lokalnega okolja, občine in širše. Je pa opcija, da bo že v 2022 svetovna serija v Kranju," dodaja Rop.

Komentarjev 1
  • Bobby_Armstrong 09:36 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦