Gorenjska
1305 ogledov

Župan Rakovec sprejel 316 odličnjakov in prebojnikov

odličnjaki, sprejem, grad Khislstein, Kranj, župan Rakovec
1/3
arhiv Mestna občina Kranj Letno gledališče Khislstein je danes, 8. junija 2022, prekipevalo od energije.
Šolsko leto 2021/2022 je bilo za osnovnošolce in dijake v Mestni občini Kranj zelo uspešno. Več kot 300 je takšnih, ki izstopajo z odličnim uspehom v vseh letih šolanja ali z vidnimi rezultati na državnih oziroma mednarodnih tekmovanjih in pri mladinskem raziskovalnem delu. Občina jim je pripravila slavnostni sprejem v letnem gledališču Khislstein. Kranjske talente je nagovoril župan Matjaž Rakovec.

Zadnji dve šolski leti je zaznamovala pandemija covida-19, zato klasičnih sprejemov najuspešnejših osnovnošolcev in srednješolcev v Kranju ni bilo. Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je obakrat mlade nagovoril v video čestitkah, občinska darila pa so mladim razdelili v šoli. Letos pa so se kranjski talenti – odličnjaki in prebojniki, to so tisti, ki so izstopali na mednarodnih tekmovanjih oziroma pri raziskovalnem delu – v okviru projekta Brihte Kranja vendarle lahko srečali, in sicer v letnem gledališču Khislstein, kjer jim je občina pripravila sprejem z družabnim programom. Prireditev je povezoval stand up komik Rok Škrlep, za glasbeni vložek pa je poskrbel raper Trkaj.

odličnjaki, sprejem, grad Khislstein, Kranj, župan Rakovec | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj
Po uradnem programu so se kranjski talenti fotografirali in posladkali s šmornom. Domov pa so odnesli darilo z interaktivnim idejnikom, ki ga je izdelal mladi podjetnik, in vstopnico za atraktivno kranjsko turistično točko, vzpon na zvonik cerkve sv. Kancijana.

»Navdušen sem, koliko mladih talentov imamo v Kranju. Kakšna prodorna generacija odličnjakov. In kako produktivno leto prebojnikov. Čestitam vam za vse rezultate in dosežke, s katerimi ste izstopali. V zahtevnem obdobju ste z vztrajnostjo in potrpežljivostjo dokazali, da ste lahko vsemu kos. V kranjski občini smo zelo ponosni na vse vas. Nekatere med vami jeseni čaka nova prelomnica – prehod v srednjo šolo ali na študij. Naj vas ne bo strah, srednješolska in študentska leta so najlepša. Vpijajte nova znanja. Zastavljajte si cilje in jih uspešno uresničujte,« je zbrane nagovoril župan Matjaž Rakovec.

odličnjaki, sprejem, grad Khislstein, Kranj, župan Rakovec | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj

Zaželel jim je, da jim vse gladko teče, opozoril pa, da se jim bo na pot kdaj postavila tudi kakšna ovira. »Vsem se to dogaja. Tudi meni. Ne samo med šolanjem, tudi pozneje skozi življenje. Pomembno je, da vztrajate, se trudite in verjamete vase. Tako jo boste tudi premagali in postali še močnejši,« je spodbudil odličnjake in prebojnike na njihovi nadaljnji poti. V šolskem letu 2021/2022 je bilo takšnih, izstopajočih, 316.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.