Gorenjska
683 ogledov

»Žur, dolg 10 kilometrov«

Tek štirih mostov, Škofja Loka, tek arhiv Občina Škofja Loka
Ta konec tedna bo v Škofji Loki pravi tekaški praznik, potekal bo jubilejni, že deseti Tek štirih mostov. Danes, v petek, 17. junija, se bodo tekači družili na Cankarjevem trgu, jutri, v soboto, 18. junija, pa bodo tekli dopoldne vrtčevski otroci, popoldne šolarji, zvečer pa tekači vseh starosti.

Kot so sporočili iz Občine Škofja Loka, je bil zadnji »normalni« dogodek pred korono 19. in 20. junija 2019. Po oceni organizatorjev je bilo takrat v Škofji Loki v obeh dneh skupaj okrog 10.000 ljudi. Dopoldne in popoldne je teklo skoraj 2000 vrtčevskih in šolskih otrok, junakov 3. nadstropja in udeležencev projekta Run4Unity, večernega teka se je udeležilo dobrih 1400 tekačev vseh starosti, na startno-ciljnem prostoru, na športni tržnici, ob celotni progi in na prizorišču večernih koncertov pa je bilo skoraj 8000 Ločanov, spremljevalcev, turistov in drugih obiskovalcev. Bilo je polno emocij, dobre volje, pozitivnega vzdušja, smeha, navijanja ...

Letos bodo spet organizirali tek junakov iz 3. nadstropja Pediatrične klinike v Ljubljani, kjer se zdravijo otroci s krvnim rakom. Gre za otroke, ki so uspešno premagali raka; borci, ki so v najbolj ranljivi starosti doživeli in preživeli boj življenja in se zato veselijo vsakega dne posebej; pa tudi otroci, ki se trenutno spopadajo s to boleznijo. Na teku bodo kot spremljevalci nastopili številni znani športniki v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije, organizirali pa bodo tudi Mini olimpijado.

Posebnost Teka 4 mostov so dvočlanske mešane, ženske in moške štafete. Trasa teka ima namreč dva različna kroga, prvi je dolg štiri, drugi pa šest kilometrov.

Tudi letošnja prireditev bo potekala v sklopu projekta Run4unity, ki po vsem svetu združuje številne športne dogodke in športne dneve, ki preko igre in zabave pripomorejo k preseganju različnosti. Cilj projekta je izkusiti, vsaj za en dan, mir in edinost človeške družine ter predstaviti zlato pravilo (etiko medsebojnosti) kot sredstvo, da bi jo dosegli. Zlato pravilo, ki se v takšni in drugačni obliki pojavlja v vseh svetovnih kulturah in verstvih, se glasi: »Stori drugemu to, kar želiš, da bi drugi storili tebi« in je zato univerzalno.

Tek štirih mostov je prepoznaven predvsem po tem, da Ločani in Ločanke poskrbijo za izjemno navijaško vzdušje ob celotni progi, zato je dogodek pravi 10 KM DOLG ŽUR, trdijo organizatorji.

Več na https://www.tekstirihmostov.si/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.