84 ogledov

Intervju: Lili Žagar

1/9
Lili Žagar nam je zaupala, kaj je počela v letu, ko je nismo videvali na malih zaslonih, kaj načrtuje v prihodnosti in zakaj ji Marko še ni nadel prstana.

Porodniška se vam počasi izteka, nam lahko malce namignete, kaj boste počeli zdaj?
Zdaj sem v fazi ukvarjanja s Tilnom – kako bo z vrtcem, saj ga za zdaj še nisva dobila. Vse moje nadaljnje odločitve so trenutno povezane predvsem s tem. Sicer pa že resno premišljujem o načrtih za prihodnost, obstaja celo možnost, da bom delala nekaj svojega. V informativni oddaji se zaenkrat ne vidim več. Dobila sem sicer že eno dobro ponudbo, a mi žanr ne ustreza. Zato razmišljam o svoji ideji, za katero pa boste, če se uresniči, izvedeli pravočasno.

Kako boste po vrnitvi v medije usklajevali družinsko življenje in kariero?
Če bi že imela nekaj svojega, bi bilo to dosti lažje, saj bi si sama oblikovala svoj urnik. Konec koncev pa mislim, da se lahko urniki zmeraj prilagajajo. Moja želja je predvsem, da s Tilnom vsaj v prvih letih preživim čim več časa.

Si boste ob polnem urniku znali vzeti čas zase?

Zelo težko. Biti mama je poklic, ki ti vzame 24 ur na dan. Vse od pomladi sem si govorila, da bom začela hoditi na telovadbo, a mi je to uspelo šele prejšnji mesec. Vedno se kaj najde, težko si je vzeti čas zase. Zna biti zelo naporno.

Foto: Boštjan Tacol


Vaše mesto sta zasedli Urša Levičar in Nuša Lesar, ki pa imata pri vodenju oddaje Svet na Kanalu A drugačno nalogo, kot ste jo imeli vi. Kakšna se vam zdi njuna vloga pri vodenju oddaje?
Pogrešam vlogo osrednje ženske voditeljice. Zdi se mi škoda, da ni nobena od njiju postavljena v ospredje, tako kot sta Trebušak in Slak.

Na začetku se je pojavilo mnogo namigovanj, da je Nuša Lesar le slaba kopija vas. Vam to laska?
Ne. Ne zdi se mi, da bi bila Nuša moja kopija. Ljudje so naju najbrž povezali zato, ker imava obe rjave in dolge lase. Tudi sicer se mi ti očitki zdijo neupravičeni.

V prvi polovici leta, ko je bil Marko še voditelj oddaje Svet na Kanalu A, ste bili večino dneva sami s sinčkom.
Sprva sem bila čisto prestrašena, ker sem bila s Tilnom prvič čisto sama. Bala sem se, da se bo kaj zgodilo in se ne bom znala odzvati, ampak takrat je tako ali tako večino časa spal in jedel. Sem se kar hitro znašla in sva se imela prav super.

Foto: Boštjan Tacol


Zdaj je Marko veliko več doma. Kako vam pomaga?
Jaz pravim, da je Marko kot druga mama (smeh). On vse obvlada, vse zna. Zna ga previti, nahraniti, se z njim igrati. Tilen je čisto nor nanj, z mano se nikoli ne igra, tako kot se igra z Markom. To je vriskanje od zadovoljstva, norenje, veselje, smeh … To je noro (smeh).

V partnerskem odnosu se moški po prihodu otroka mnogokrat počuti zapostavljenega. Se je tudi Marko že kdaj pritožil?
Ne, nikoli. Zato, ker se je že od samega začetka vključeval v ta proces.

Kaj je bil najlepši kompliment, ki vam ga je med nosečnostjo dal Marko?
Da sem zelo lepa nosečnica (smeh). Za vsakega moškega je njegova partnerica zagotovo najlepša v času nosečnosti. Takrat ženska res nekaj izžareva in oddaja, čeprav jaz nisem imela tega občutka. Mogoče dvajset kil več (smeh).

Kmalu po Tilnovem rojstvu vas je Marko zaprosil za roko, prstana pa vam takrat še ni nadel. Mu je to do zdaj že uspelo?

Za te stvari zdaj preposto nisva imela časa. Odločila sva se, da se bova tega lotila, ko bo Tilen malo večji in ko bova imela več časa zase. Trenutno je na prvem mestu Tilen, za vse druge stvari za zdaj sploh ni prostora v tej naši zgodbi.

Foto: Boštjan Tacol


Si želite veliko poroko ali bi ta srečni trenutek raje delili le z bližnjimi?
Jaz bi raje imela manjšo poroko, ker si želim to narediti zase in ne za druge. Marko pa bi imel večjo poroko, saj ima on tudi širše sorodstvo kot jaz. Si pa oba najbolj želiva, da bi se poročila takrat, ko bi bil Tilen že tako velik, da bi to razumel in pri tem sodeloval.

Kaj najbolj pogrešate iz življenja pred Tilnom?

Pogrešam predvsem to, da sem dopoldne lahko malo dlje spala. Jaz sem ena taka zaspanka (smeh). Pozno hodim spat in zjutraj rada malo dlje poležim. Seveda pa se je to vse spremenilo s Tilnovim prihodom.

Kako ste doživljali nosečnost?
Prvi in zadnji meseci so bili zelo naporni. Na začetku nosečnosti mi je bilo grozno slabo, na koncu sem bila pa že tako ogromna, da nisem mogla ničesar več normalno početi. Tisti čas vmes je bil pa enkraten, imela sem veliko energije, počutila sem se res dobro.

Mnoge ženske pravijo, da svoje telo po porodu doživljajo drugače, veliko se jih počuti bolj ženstveno. Kako je pri vas?

Jaz svoje telo doživljam tako kot prej. Takoj po porodu s svojo postavo nisem bila najbolj zadovoljna, saj sem med nosečnostjo pridobila kar dvajset kilogramov. Po Tilnovem rojstvu mi jih je ostalo še enajst, ampak potem malo paziš, kaj poješ, nekaj gre dol samo od sebe, nekaj s telovadbo, tako da kar gre.

Kaj bi svetovali ženskam, ki z nosečnostjo odlašajo, ker se bojijo odvečnih kilogramov ali strij?
Pomembno je, kako neguješ svoje telo med nosečnostjo. Jaz sem se recimo veliko mazala z mastnimi kremami, tako da strij nisem dobila. Moja koža je očitno kar hvaležna. Seveda pa precej vpliva tudi dedna zasnova.

Bi rekli, da je materinstvo največji blagoslov?
Zagotovo. Saj se sliši pocukrano in tisti, ki nimajo otrok, tega ne razumejo. Tudi jaz nisem, preden sem rodila. To je čisto druga dimenzija.

Foto: Boštjan Tacol


Kako skrbite za svoje telo po porodu, kako skrbite za svoj videz na splošno, imate kakšna posebna lepotna pravila ali obred?
Jaz sem že med nosečnostjo vse svoje lepotne rituale skrčila na minimum. Ostala je osnovna higiena: prhanje, depilacija, umivanje las, čiščenje obraza pred spanjem (smeh). Kakšne maske, obloge za lase, manikira, tega ni. Za to preprosto nimam več časa in iskreno povedano tudi volje ne. Po napornem dnevu vidim samo še kavč.

Se je vaš stil oblačenja in ličenja po prihodu sina kaj spremenil?
Ličila se že prej nisem veliko. Če sem doma, se sploh ne ličim, mogoče malo, če se kam odpravim. Sicer se pa najbolje počutim nenaličena. Tudi glede oblačenja je podobno kot prej. Doma se najbolje počutim v športnih oblačilih, za ven pa prisegam na jeans.

Se vam zdijo blagovne znamke pomembne? Koliko bi jih lahko našteli v vaši omari?
Mislim, da se nekatera oblačila nižjega cenovnega razreda z lahkoto kosajo s kakovostjo dragih in prestižnih blagovnih znamk. V moji omari se najde vse; od cenejših do dražjih oblačil. Sem pa pripravljena dati več denarja za tiste kose, ki so večni. Za neko trendovsko oblačilo, ki ga bom morda oblekla samo enkrat in bo naslednjo sezono že out, nisem pripravljena plačati vrtoglave vsote denarja.
          
Kako doživljate lepoto? Notranjo in zunanjo.
Vsaka ženska, ki se dobro počuti v svoji koži, je lahko lepa, ne glede na zunanji videz. Lahko pa       ima super postavo, a če bo nesamozavestna in bo oddajala negativno energijo, jo bo tudi okolica tako sprejemala.

Kakšno je vaše mnenje o plastičnih operacijah?
Jaz jim ne nasprotujem. Če ženska misli, da bo srečnejša (čeprav dvomim), potem proti temu nimam nič. Sem pa proti pretiravanju.

Katera je vaša največja razvada?
Joj, kje so tisti časi (smeh). Poležavanje v postelji s torticami in sladkarijami (smeh).

Foto: Boštjan Tacol


Imate morda kakšen fetiš?
Hmm … ne. Čisto sem brezvezna, saj vem (smeh).

Kateremu slavnemu igralcu/zvezdniku se ne bi mogli upreti?
Jaz bi se lahko uprla vsakemu. Zdaj, ko imam Marka, definitivno (smeh).

Kaj vam je ljubše – opera ali kino?
Kino. Mogoče zato, ker v operi nisem bila že celo večnost. Z Markom sva v tem času zadovoljna, če greva lahko vsaj v kino (smeh).

Katera sta najboljša knjiga in film, ki ste ju prebrali in videli pred kratkim?

Zadnji film, ki sem si ga ogledala, je bil dokumentarec o Michaelu Jacksonu This Is It, pred tem pa še film Neslavne barabe, ki mi je bil zelo všeč. Zadnjo knjigo pa sem prebrala pred porodom, to pa je bila Ljubezen v času kolere.

Jaz bi se lahko uprla vsakemu. Zdaj, ko imam Marka, definitivno (smeh).
Lili o zvezdnikih

Novo leto je že skoraj pred vrati. Načrtujete za letošnje silvestrovanje kaj posebnega?
Z 11-mesečnikom težko načrtuješ kaj posebnega (smeh). Najbolj posebno bo to, da bo to naše prvo novo leto, ko bomo skupaj kot družina. In potemtakem je čisto nepomembno, kje bomo.

Kaj je bilo najlepše darilo, ki ste ga prejeli, in od koga?
Saj je vsako darilo po svoje lepo, ampak najbolj me je razveseljeval Marko, ko sva še hodila na zmenke. Vedno me je s čim presenetil, najbolj pa mi je polepšal en večer, ko se je nenapovedano pripeljal iz Maribora s kravo Nesekirko in čokolado, samo zato, da bi me spravil v boljšo voljo (smeh).

Kakšna je po vašem mnenju najboljša oprava za silvestrovo? Kaj ne sme manjkati?
Če bi šla na zabavo, bi si omislila kakšno lepo koktajl oblekico, trenutno zelo modne odprte gležnjarje, en mini blejzer in kakšno mini torbico. Izbrala bi pa vijoličasto ali modro barvo. Me je pa zelo navdušila kolekcija Jimmy Choo v H&M, zato bi si opravo za silvestrovanje najverjetneje izbrala kar tam.

Poznate morda kakšen lepotni trik, ki bi ga lahko zaupali našim bralkam, da bodo na najdaljšo noč v letu videti kar se da sanjsko?
Nimam ravno trika (smeh) … Ampak za najdaljšo noč priporočam obstojen make up, da bo zdržal do zgodnjih jutranjih ur in še na morebitnem afterpartyju (smeh).

Mogoče za konec še kakšen lepotni nasvet, ki ga bomo lahko upoštevale vse leto?
Pijte čim več vode. Voda namreč pomaga koži ohranjati elastičnost in napetost ter izloča strupe iz telesa. Stavim na vodo. In to kar iz pipe.

Intervju je izšel v reviji ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla v petek, 4. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.