35 ogledov

Kaj moški ceni pri ženski? Prvič.

Se bo pojavila ravno zdaj? Žurnal24 main
Svoje partnerice imamo radi. Kadar njihove obline slutimo v poltemi ali pa se bočijo pod jopico, smo nemočni, vseeno pa cenimo tudi druge lastnosti.
Ko navija za nas in je tiho ob pravem trenutku
Vsak potrebuje čas zase. Posebej moški za svoje najbolj običajne in neobičajne konjičke. Zelo cenimo, če lahko obiščemo nogometno tekmo brez iskanja izgovorov in argumentov. Če se še katera potrudi in se z nami smiselno pogovarja o športnem dogodku, z veseljem delimo mnenje o podkupljenem sodniku z nedeljskega derbija, če pa ženska ve, kaj je offside, potem je to že dovolj za hvalo pred kolegi. Po drugi strani so nam popolnoma odveč vprašanja zaradi vprašanj samih. Za moškega ni hujšega, kot če po televiziji spremlja nogometno tekmo, ko nenadoma vneto pridrvi izbranka in 67 minut in 53 sekund pred koncem tekme rezultat 67:53 komentira z: ''To so naši, ki itak nikoli nič ne naredijo''. Ok, vemo, da šport ni vedno ženska domena, samo takšne izjave so popolnoma odbijajoče, neerotične, če hočete. Moški s trapami nočemo imeti opravka. Seveda, tudi mi ničesar ne vemo o ličilih, vendar to ni isto, in tega, zakaj ni, ne bomo razlagali.

Prav počaščeno se po drugi strani počutimo, če nas izvoljenka spodbuja, ko igramo derbi kola v regijski balinarski ligi. Če navijate za nas in z nami slavite regionalne ali občinske zmage in če nam zagotavljate podporo tudi v primeru tragičnega poraza, bomo do vas občutili še nekaj globljega kot ljubezen. Je mogoče.

Kmalu pridejo fantje. © iStockphoto

 
Zakaj moški potrebujejo moško družbo?
Večina moški ima eno ali več različnih družb. V zrelejših letih se umirimo in razumemo, da partnerski in starševski odnos zahtevata določen čas, zato ne bežimo od doma ob vsaki priložnosti. Vendar pa obstaja posvečen čas, namenjen stalni klapi iz šolskih ali taborniških dni. Morate razumeti, da se takšno srečanje zavleče iz popoldneva v pozen večer in morda v noč, takrat se vrnemo v dni, ko smo skupaj spreminjali svet. Če je družba prava, se lahko moška (da, dva) pogovarjata nekaj ur, lahko pa tudi večinoma molčita in se ob tem ne počutita nelagodno. Pravzaprav so to najbolj pristna prijateljstva. Lahko se že malce okajena usedeta v avto in poslušata najljubši bend iz študentskega obdobja. To je za moške čisto dobra zabava. Izjave v slogu: ''Ne razumem, kaj sta se pogovarjala osem ur!'' so čisto nepotrebne in nesmiselne. Kot je že bilo omenjeno, klepet ni nujni del moškega druženja.

Sami s taščo
So moški, ki jim tašče krpajo spodnjice, in so milijoni moških, ki jih imajo tašče za vzdržljive kuhinjske krpe. Takšni vam bodo hvaležni, če razen ob res nujnih priložnostih ne boste vztrajali, da jo obiščeta skupaj. Če mladi par živi pod isto streho z njenimi starši, pa bo moški hvaležen kot kužek, če vama boste izborili toliko zasebnosti, da ne bo na vrata potrkala, kadarkoli se ji bo zazdelo. Zapomnite si, moški se sam s taščo ne more boriti, s tastom gre pa lahko tudi na kakšno moško prireditev.

Prikupna tašča © iStockphoto

 
Mama dobi drugo ime
Moški, ki vstopi v zvezo, vedno znova ugotavlja, da še ni izdelana osebnost. Zakaj bi ga sicer poskušala partnerica gnesti kot glino in oblikovati po svojem okusu? Veliko moških pride od maminega krila k ženinemu, pa ne opazi razlike, le mama dobi drugo ime. Ne govorimo o tem, da poskuša partnerica odpraviti nekultivirano vedenje za jedilno mizo, ampak o tem, da si ga podreja glede vsiljevanja določene prehrane, odrekanja priljubljenih poobedkov, ker bi se lahko zredil … Če je ekološko ozaveščena, vas bo nadrla, zakaj ste dvakrat potegnili vodo na WC-ju. Moški večinoma ne čutijo potrebe, da bi partnerice spreminjali pri tako obrobnih zadevah, zato to zelo težko razumejo.

V ponedeljek, 25. 2. , preberite nadaljevanje članka Kaj moški ceni pri ženski?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.