143 ogledov

Kaj moški ceni pri ženski? Še tretjič.

Čedna ženska in poln krožnik. Ne bo pobegnil. Žurnal24 main
Nekaj lastnosti smo že našteli v prvem in drugem delu. Se je od takrat za vaše moške kaj spremenilo?
Ljubezen ne gre skozi želodec
Ljubezen ne gre skozi želodec in to je čista laž, pretiravanje in zavajanje. Na začetku zveze. Na začetku zveze moški tudi ne opazi, da ste mu obtolkli avto. Če že, pa se mu zdite ljubka neroda. Tako je tudi z umetnostjo kulinarike. Sčasoma pa moški vse bolj ceni ustvarjalnost v kuhinji. Lahko seveda skočite v zrak in stokrat prisežete na emancipacijo, lahko se zaobljubite, da že ne boste vse popoldneve stale za štedilnikom in pomivalnim koritom, tako kot so vaše mame, ampak to ničesar ne spremeni. Bi rade imele velik plus? Takšnega z zvezdico iz osnovnošolske redovalnice? Potem vsaj kdaj pa kdaj zavihtite kuhalnico. Čeprav se časi spreminjajo, pa socializacijski vzorci ostajajo močno zakoreninjeni. Saj nočete, da bi kdo mislil, da tašča pripravlja okusnejše obede od vas? Tudi ni dobro za razmerje.

Potem bo poročala o prebavi. © iStockphoto

 
Moški obožuje, če pride iz službe in že na vratih ugotovi, da bo na mizi preprosto kosilo iz otroštva, da le diši kot je treba in ima okus po tistem, kar je očem vidno. Če znate partnerja tu in tam razveseliti še s kakšno eksotično večerjo ali mu sami za rojstni dan speči sadno torto, bo to znal ceniti. Najbrž ste že bili kdaj na rojstnem dnevu prijateljičinega otroka, ki so mu iz slaščičarne naročili polmetrsko modro letalo s petcentimetrsko plastjo umetne smetane in posuto s kovinskimi kroglicami. Ko ste kislo ugriznili v modrikasto maso, so se uresničile vse vaše bojazni in še kakšna nepričakovana. Šlo vam je na bruhanje, ko ste vljudno zacmokali, da ''torte s tako posebnim okusom pa res še niste jedli''. Takšne hrane moški ne maramo. Če moškega povabite na večerjo in bo ugotovil, da je na krožniku sredi sezone fižol iz pločevinke, gobova juha iz vrečke, omaka pogreta in krompirček spečen v že trikrat uporabljenem olju, to ne bo prispevalo k vašemu ugledu. Kakšen zadah pa ima človek po taki hrani?

Ženstveno? © iStockphoto

 
Pije kot žolna, preklinja kot mornar
Lepo je, če je ženska ženstvena. Najlepše je to spomladi, dobrodošlo pa kadarkoli. Kaj pomeni ženstvena? Marsikaj, predvsem pa naslednje stvari: ženska, ki hodi po ulici s cigareto v kotičku ustnic in pločevinko piva v tolsti ali krempljasti roki, spominja na zapito baburo, na lepši spol pa samo tiste najbolj nezahtevne (odmislimo najstniško obdobje, ko počnemo nezaslišane neumnosti). Gotovo tudi dekleta ne padejo dol, ko vidijo zanemarjenega dedca, ki na avtobusni postaji med zobmi vrti zobotrebec. Nekaterim je sicer zabavno, vseeno pa se prej prepričajte, ali njega res zanima govoričenje o vaših vetrovih in prebavnih postopkih. Vsak kdaj ''podre kupček'', ampak naj se to ne dogaja po vsakem obroku zgolj zato, ker je pač zdravo. Erotično gotovo ni. Zdravo?

Ženska, ki klepet začini s kakšno ne ravno odurno kletvico, se ne razlikuje od povprečnega moškega sogovorca, če pa pretežno preklinja, moški posumi, da nima česa povedati, da je prostaška, da ne premore besednega zaklada in da ni primerna spremljevalka za njegovega desetletnega nečaka, kaj šele malce bolj uglajeno družabno kosilo. Lepo je, če se ženska uredi kot ženska. Ženska v gumijastih škornjih ali bulerjih, z delavsko čepico in oglato torbico, primerno za starejše gospe, je kot slabo oblečen vaški poštar sredi naliva. Brez skrbi, moški v službi takoj opazi, kateri dve od tridesetih imata malce bolj izbran okus. Ni stvar v denarju, skrivnost je v tem, kaj nosite in kako to nosite. Potem je tukaj še obnašanje. Lahko ste urejeni, vendar se hitro vidi, ali se v vas skriva možača. To so tiste, za katere se zdi, da so več časa preživele v pristanišču, kot v ladijskem salonu.


Mojim šalam ni para. © iStockphoto

 
Kaj je tu smešnega?
Smisel za humor je med najpomembnejšimi lastnostmi partnerja. Ženska je lahko osupljiva misica, a če partner meni, da je bolj dolgočasna kot lepa, bo perspektiva razmerja odcvetela skupaj z njeno lepoto, najbrž pa veliko veliko prej. Če ona ne razume šal v družbi, ni najbolj prijetno, če pa po dolgem sobivanju ne razume niti njegovih dovtipov, zna biti zelo moteče. Saj veste, če se ne morete šaliti z nekom, s katerim preživite najpomembnejši del dneva, potem je partnerski odnos osiromašen. Razlagati, kaj si mislil z določenim stavkom, je duhamorno početje. Potem moški raje pokliče prijatelja, ki ne potrebuje predavanja, da bi dojel bistvo kratke opazke.

Pobrita, a bode. © iStockphoto

 
Punči, saj se briješ?
Moški je srečen, če se ona brije. Dobro, ne vsak, ljudje imamo svoje muhe. Ampak večina moških je srečnih, če se ona brije na določenih mestih. Moški sanjari o svoji izbranki, jo celo osvoji, nato pride magični trenutek prvega poljuba, ko ugotovi, da si je pod nosom pozabila populiti tri brčice. Zamiži in z ustnicami drsi po vratu navzgor, ko ga njena brada ''pikne''. Ostra črna kocina se je postavila v bran in strast se poražena odplazi. Pride pomlad. Moška omizja posedajo po ulicah in si zvijajo vratove. Čutijo, da bodo nadoknadili zamujeno. Vsak košček gole kože je navdih za hormone ali poezijo. Tamle gre ena v minici. ''Ko bi le zavila mimo in mi naredila nekaj veselja,'' razmišlja večina moških v gostilni. Želja se utelesi prav pred njihovimi očmi, oči hrepeneče zdrsnejo po paru neskončnih nog od stegen prek kolen do črnega strnišča na mečih. Vsak moški naredi požirek piva. Nekatere sicer trdijo, da če jih ima moški zares rad, mu bo vseeno, če ima njihovo dekle brke. Drži naslednje, rad vas bo imel, vseeno pa mu ne bo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.