4 ogledov

Kaj moški reče in kaj ona sliši?

Besede se pogosto izgubijo v utripanju src. Žurnal24 main
Ste spet v težavah, ker ste rekli nekaj povsem običajnega? Ste res prepričani, da ste to rekli? Ona je slišala drugače.
''Samo družina bo.''
Kar sliši: ''Nimam te za člana družine.''

Ženske so bolj kot moški nagnjene k temu, da najtesnejše prijatelje in partnerje vključijo v svojo definicijo družine. Če je ne vključite v družinske dogodke, se ne bo čutila pomemben ali stalen del vašega življenja. Želi biti del vsake pore vašega vsakdana in vaša družina prav gotovo predstavlja veliko tega, kar ste. Saj se je ne sramujete, a razumljivo, da nočete, da bi iz prve roke spoznavala vaše družinske drame. Ampak naj se sama odloči. Posvarili ste jo.

''Pozno je bilo, pa nisem klical.''
Kar sliši: ''Prej se nisem spomnil.''

Če mislite, da je zamisel, da je niste hoteli zbuditi s poznim nočnim klicem, dobra, se motite. Dalo ji bo vedeti, da je bila dolge ure zadnja stvar, ki vam je padla na pamet. Želi pa biti prepričana, da je vaša prva jutranja in zadnja večerna misel namenjena njej.

''Ne morem verjeti, da gledaš to nanizanko.''
Kar sliši: ''Kako si lahko tako plitka?"

Ker je lahkotna zabava v nekaterih televizijskih oddaj postavljena pred kakovost programa, se tudi sama tega povsem zaveda. Takšni komentarji zato zvenijo vzvišeno in dajejo misliti, da vaš okus in izbor postavljate nad njenega. Če njena odvisnost od določene serije večinoma ni v navzkrižju z vašimi nameni glede nje, se je res neprimerno vznemirjati.

Ko šum morja preglasi komunikacijski šum. © iStockphoto

 
''Tale (lokalna zvezdnica) je pa vroča!''
Kar sliši: ''Takšni so moji standardi.''

Ženske pogosto razvijajo odnos do določenega 'tipa". Tako ali drugače. Zaradi tega domnevajo, da moški delujejo na podoben način. Če se glasno navdušujete nad vitko blondinko, bo težko verjela, da vas enako privlačijo brinetke bolj polnih postav. Če že morate, pohvalite žensko, ki predstavlja več kot samo določen tip lepote, recimo skandinavski, ali pa pohvalite takšno, ki je podobna vašemu dekletu. Previdno pohvalite oči Saške Lendero, ker vas "tako spominjajo na njene", pa boste lahko tudi Saško brezskrbno občudovali.

"Pečen je!"
Kar sliši: '' Zaradi ženske bom izgubil še enega prijatelja. Res znajo podjarmiti moškega, ampak sam se ne bom nikoli odpovedal neodvisnosti.''

Če boste omenili, da se je vaš prijatelj spremenil, odkar je v resni zvezi – in tako kot vi vidite stvari, ne na boljše – bo domnevala, da zavezujoča razmerja doživljate negativno in sami ne želite tako morbidne izkušnje. Če se je vaš prijatelj zares spremenil, bodite previdni, ali je to zaradi nje (recimo obvezna nadzorna javljanja vsako uro) ali zaradi njega (ki je tako slep, da je zaradi ljubezni do nadaljnjega odpovedal redni četrtkov poker s fanti). To je pomembna razlika.

"Res nimam časa.''
Kar sliši: ''Res nima časa … zate.''

Ženska to sliši in nemudoma opazi, da imate še vedno čas za ulično košarko s sodelavci, območno balinarsko ligo in še nekaj ne tako življenjsko pomembnih dejavnosti, kar jo pripelje do zaključka, da je vaše pomanjkanje časa lahko povezano samo z njo. Punca mora imeti občutek, da ji ne namenjate le ostankov svojih prostih minut, logično bi se ji zdelo, da njo postavite pred območno balinarsko ligo. Kar ima svojo logiko.

To je samo nekaj trenutkov, ob katerih je pametno premisliti, preden zinete, kar vam pade na pamet. Ni lahko, je pa modro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.