124 ogledov

Kako jo preboleti?

Fant, vsi smo šli čez to. Žurnal24 main
Vaše sonce ne sije več. To brezsrčno dekle. Prihodnost je v ruševinah in pripravljeni ste narediti vse, da bi bilo kot nekoč. Pa ne more biti.

Ne glede na to, kako močno si želite, da bi se vrnili tja, kjer ste se počutili udobno, ljubljeno in varno, se čas ne bo zavrtel nazaj. Pozabiti žensko svoje preteklosti in živeti sedanjost je izreden duševni in čustveni napor.

Vrzite jo s prestola
Ne idealizirajte in ne poveličujte je. Ne strmite zaljubljeno v njeno sliko. Saj ni več z vami. Ne skačite kar naprej na internet gledat, ali vam je poslala elektronsko pošto, pa tudi če jo je, ji ne odgovorite še isto sekundo. In ko zazvoni telefon, si ne zvijte gležnja, najbrž ni ona. Ne, tudi petnajstič ne. Si še zasluži kraljevsko obravnavo, če ni več z vami? Odvisno, zakaj ni. Če ni iz napačnih razlogov, potem ni bila prava.

Zaprite poglavje
Bistveno je, da se dokončno poslovite od upanja na spravo, če se je ona tako odločila. Če se s tem ne morete sprijazniti, vam je dolžna vljudnost. Jasno vam mora povedati, da vas ne ljubi in da se nikoli več ne bo vrnila k vam. Morda se bo na začetku obotavljala, če pa jo boste še vedno brezupno nadlegovali, se vas bo usmilila, samo da se vas bo znebila. Takrat boste lahko začeli z okrevanjem.

Bridko jeklo © iStockphoto

 
Prekinite stike
Po bolečem koncu razmerja je morda razumno prekiniti vse stike, ki bi vas lahko spravljali ob pamet. Ne prosjačite in ne jokajte. Ne pošiljajte ji elektronske pošte, ne kličite je v pijanosti in ne pošiljajte ji zgoščenk z vajinimi pesmimi. Tudi po radiu ji ne posvetite skladbe. Če vas bo hotela poiskati, vas bo že sama našla. In če se že pogovarjata o vrnitvi na stara pota, gre morda zgolj za začasni odlog neizbežnega. Ona že ve, da jo hočete nazaj, in če ji ni mar, sprejmite namig, čeprav s sklonjeno glavo.

Vrzite čustva na papir
Napišite ji pismo, izlijte na papir ranjena čustva, nato pa ga vrzite stran ali ga sežgite. Nikar pa ji ga ne pošljite, ker boste dejanje samo obžalovali. Morda ga bo pokazala prijateljicam ter novemu fantu in ljudje niso najbolj sočutna bitja, sploh pa ne Slovenci. Celo radi se zabavajo na tuj račun. Seveda vaša nekdanja morda ni tako netaktna, vseeno pa ji do srca ne bo seglo.

Izogibajte se njenim prijateljem in njenemu ozemlju
Ne gibajte se na njenem teritoriju. Ne boste dobrodošli. Prvih nekaj mesecev poiščite nove kotičke, pa tudi prijatelje, če je možno. Skupni prijatelji se seveda ne bodo hoteli odreči stikom z nikomer. Morda vas bo bolelo, da se oni zdaj z njo družijo več kot vi, a ko bo preteklo nekaj vode, se boste lahko vrnili na stare tirnice.

Srce na popravilu © iStockphoto

 
Spomine pometite pod preprogo
Ni vam treba zažgati vsega, kar vas spominja nanjo, vendar pa vam navezanost na stare fotografije, darila, obleke in pisma ne bo pomagala preboleti zbledele ljubezni. Če to pomeni, da se boste morali odpovedati polovici svoje garderobe, da vas spomini ne bodo spremljali vsepovsod, naj pač bo tako. To lahko ohrani vaše duševno ravnotežje.

Ne zahtevajte nazaj svojih stvari
Če ne gre ravno za pregrešno drag diamantni prstan, ne poskušajte dobiti stvari nazaj. Vaše zgoščenke, najljubša majica, zobna ščetka z ročajem v obliki Jake Racmana … so samo predmeti. Se res splača trpeti bolečino v njeni bližini samo zato, da vam bo vrnila par bokseric?

Zabavajte se s prijatelji
Naj vam vaši prijatelji pomagajo ugotoviti, da vaša nekdanja ni bila začetek in konec vsega ter da je v morju še dosti rib. Vsi smo že bili obupani zaradi žensk in verjetno še kdaj bomo, moška tovarišija ob težkih trenutkih pa je neprecenljiva.


Plima čustev, oseka ljubezni © iStockphoto

 
Uživajte v svobodi
Svoboda je vedno omamna. Gotovo obstaja kup stvari, ki ste si jih želeli nekoč početi, pa se vaša polovica ni strinjala. Razvajajte se. Potujte, zgradite model ladjice ali pa glejte televizijo ves ljubi konec tedna. Športno udejstvovanje vam bo najbolj koristilo. Boks? Idealen, če želite sprostiti nakopičeno jezo in stres. Zakaj bi bili boksarska vreča vsi okoli vas?

Spominjajte se slabih časov
Če vas daje nostalgija, pomislite na vse trenutke, ko do vas ni bila prizanesljiva. Spomnite se, kako vas je vedno pustila čakati, ko se je dve uri urejala za banket. Pa še "takoj" je bilo. Ali pa vseh priložnosti, ko vas je pred četo vaših prijateljev opominjala, da ga preveč lokate. Tega si nihče ne želi nazaj. Moralo bi delovati.

 

Preberite še:

Spite z drugo
Nič vas ne bo bolj spomnilo, da ste še vedno živi, kot novo dekle v vaši postelji. Poiščite uteho v objemu druge, seveda pa glejte, da ne bosta namesto enega zlomljenega srca kmalu dva. Mnogo moških ubere takšno pot zaradi preprostega razloga, ker se potem počutijo bolje, čeprav le začasno. Skočite torej med rjuhe in se počutite greha vredni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.