104 ogledov

Kdaj je punca 'kul'?

Sproščeno dekle. Žurnal24 main
Moški tu in tam za kakšno punco rečejo, da je res "kul". Kaj to pomeni?

Kakorkoli se sliši preprosto, pomen, ki ga moški pripisujejo tej besedici, zajema določene kvalitete. Kvalitete, o katerih moški v glavnem ne debatirajo, a so med njimi univerzalno sprejete. Imate smisel za oblačenje? Okus za glasbo? Čedne in zabavne prijateljice, s katerimi obiskujete najbolj modne lokacije? In ste pogosto srce vsake zabave? Deset prijateljev trdi, da ste nadvse prijetna oseba? Ste torej "kul" punca? Ni rečeno.

Moški rečejo, da je dekle "kul", če vidijo, da razume stvari, ki jih ostale ženske niti ne opazijo. Če kaže določeno socialno in emocionalno razumevanje do načinov vedenja, ki so v moških globoko vsajeni, ne da bi jih morali moški posebej razlagati. Obstajajo različne študije o odstotkih, a večina komunikacije ne poteka skozi besede. Drugače povedano, takšna dekleta izžarevajo energijo, s katero se moški lahko poistovetijo. Moške privlačijo na neki težko razložljiv način, čeprav niso videti kot supermodeli.

Vas je moški že kdaj obtožil, da ste "čustvene" ali muhaste? Ali še slabše, vas je kdaj kakšen moški označil za histerično ali odvisno? Karkoli vam je rekel, je to zanj pomenilo, da ga vaša prisotnost draži in da si želi zaključiti debato. In vse je šlo narobe.


Kul punca živi v sedanjosti. © iStockphoto

 
"Kul" punca razume, da obstajajo med spoloma razlike, in zna te razlike obrniti sebi v prid (ne pa proti sebi, kot to počne veliko nesrečnih žensk). "Kul" punca ne bo rekla vsega, kar občuti ali doživlja. Preden bo kaj izustila, bo premislila. Ne bo pogrevala problemov in stvari iz preteklosti, razen če ne bo resnično nujno in če o njih doslej še ni mogla govoriti. Za pogovor najde pravi trenutek in moškemu pusti do besede. Sicer pa "kul" punca živi v sedanjosti. Moškega ne sili, da govori o svojih čustvih, če ni pripravljen, saj ve, da bo potegnila kratko.

Ko moški zoba iz dlani
Morda razmišljate, kako lahko ženska sploh deluje na takšen način. Zdi se kot privid ali nekdo, ki je oropan naravnih čustev, a ni res. "Kul" punce čustvujejo tako kot vse ostale zdrave ženske, a so se prilagodile drugačnemu načinu obnašanja, kar jim omogoča, da najdejo odgovore na mnoga vprašanja, ko gre za odnos z moškim. Sprejemajo, kar se pri moških zdi iracionalno, in temu prilagajajo svoja dejanja, kar z moške strani prinaša pozitivne odzive za razmerje. Preprosto povedano, moški jim zobajo iz dlani tudi v trenutkih, ko bi katera druga uprizorila dramo.

"Kul" punca ve, da je moški z njo zaradi veliko razlogov, a ni njegova naloga, da jo spravi v dobro voljo vedno, kadar je nerazpoložena. Ve, da njen moški ni odgovoren zanjo in njena negativna občutja. Ve, da ni njegova zadolžitev, da jo obvaruje pred njenimi občutji in jih vsakič znova prežene. Skupaj smo zato, da se spodbujamo v dobrih in še posebej težkih časih, a venomer računati na nekoga pomeni odvisnost, ki vodi par do frustracij in zamer. Noben odnos ne more preživeti, če je ena oseba odvisna od odobravanja druge in če je edino od tega drugega odvisna izkušnja zabave in ljubezni v življenju. Takšna odvisnost je zagotovilo, da bo umrla vsa privlačnost v odnosu. Moški se ne odloči za žensko, ker ima popolno telo (resda pomaga, a to je človeško), ker rada zahaja na iste kraje ali ker ima kup vrlin. Moški je z žensko zaradi pozitivnih občutij, ki jih ima v njeni bližini.

"Kul" punca ne igra žrtve zaradi lastnih zgrešenih odločitev. Ne pritožuje se predolgo zaradi stvari, ki jih ni mogoče razrešiti in niso skrb ostalih. Ni ji treba vseskozi nadzirati okolice, da bi se počutila udobno in dobila odgovore, ki jih pričakuje. Ustvarja zabavne situacije, ki jih želi moški znova in znova podoživljati. Ne počuti se zavrnjeno, če ni nekam povabljena, ampak se kratkočasi sama. Je družabna in ima lastno mnenje. Moškemu ne vsiljuje lastnih stališč in ga ne poskuša usmerjati v skladu z lastnimi željami, če mu ni do tega.

"Kul" punca ve, da jo bo moški dojemal tako, kot se bo dojemala sama.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.