15 ogledov

Klic ali klik ljubezni

Ljubi, klik, ne ljubi, klik ... Žurnal24 main
Včasih je bilo tako. Če ti je bila všeč kakšna sošolka, je nisi med odmori niti najmanj 'šmirglal'. Zato marsikatera tega ni nikoli izvedela, razen morda na kakšni uspeli obletnici valete.

No, nekateri razredi so imeli tudi posebne leksikone, ki so krožili med učenci, in v katerih je bilo med mnogimi vprašanji tudi tisto neizbežno 'V koga si zaljubljen?' Če si kaj dal nase, si odgovoril po moško, torej iskreno. V Evo. Čeprav si vedel, da bo najbrž bolelo, in čeprav si v istem leksikonu lahko prebral, da je Eva zaljubljena v Jureta, ti pa se ji zdiš 'še kar' namesto 'okej'. Ko si bil v puberteti, si se lahko udeleževal šolskih plesov, ali med vikendi obiskoval diskače in tam gledal, kako se punce mečejo za starejšimi tipi. Najbolj prsate odličnjakinje so reševale največje barabine.

Potem je počasi napočil čas, ko so se dekleta zavedla, da so tudi njihovi vrstniki postali ljudje, kosmata spolna bitja, vredna ljubezni. Marsikatera srečno zaljubljena je z najboljšimi nameni organizirala zabave, na katerih so se znašli obetavni samci, ki so bili po njenem mnenju dokaj primerni za hrepeneče, a sramežljive prijateljice. Nekatere so po prvem uspešnem poskusu iz konjička razvile družbenokoristno obsedenost, ki je tlela, dokler niso okorela srca poslednjih samotarjev bila v dvoje in telesa zahtevala svoje. Za tiste najbolj odrasle pa so bile takrat na voljo ženitne posredovalnice in mali oglasi, polni nekadilcev in ne po svoji krivdi razočaranih moških in žensk. Po svoji krivdi razočarani se niso oglašali, morda pa sploh niso obstajali.

Potem so se sredi predstavljive večnosti nenadoma pojavile spletne klepetalnice, smsi, msn, facebook, youtube ... Spoznavanje novih ljudi je postalo stvar izbire in ne stvar možnosti. Tisti, ki želijo še isto popoldne skočiti med rjuhe s popolnim neznancem, rabijo le miško, malce poguma in ščepec sreče. Bolj romantični si lahko pred prvim srečanjem v nedogled dopisujejo z virtualnimi ljubimci, oboji pa so v koraku s časom. Kavalirji stare šole, ki prisegajo na podoknice, so seveda vedno simpatična pojava, vendar za tiste, ki so se našli, pot ni pomembna. Ljubezen na klik je takšna kot vse ostale.

Članek je bil objavljen v reviji ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla v petek, 6. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.