Kranj
43 ogledov

19. regijsko tekmovanje specialne olimpiade združilo srca in voljo

19. regijsko tekmovanje MATP v okviru specialne olimpiade, Kranj 2024 Arhiv Mestne občine Kranj
Gimnazija Franceta Prešerna Kranj je danes v organizaciji OŠ Helene Puhar Kranj gostila 19. regijsko tekmovanje MATP v okviru specialne olimpiade.

Na 19. regijskem tekmovanju MATP specialne olimpiade v Kranju se je zbralo okoli 45 tekmovalcev iz sedmih gorenjskih ustanov. Kljub različnim težavam v duševnem in gibalnem razvoju, ki jih imajo tekmovalci, je vsak med njimi dokazal, da so prav vsi - zmagovalci. Zbrane je nagovoril župan Mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec, ki je poudaril: "Danes tukaj zmagujejo pogum, volja in odločnost. Danes ste vsi zmagovalci." Njegove besede so dodatno poudarile vrednote, ki jih tekmovanje promovira že skozi leta.

Specialna olimpiada, ki vsako leto združuje ljudi z motnjami v duševnem razvoju na športnih igriščih po vsem svetu, je znana po svojem sloganu: "Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu." To je mantra, ki jo tekmovalci nosijo v svojih srcih, ne glede na rezultate na igrišču. Tekmovanje MATP (motor activities training program) je namenjeno tistim, ki se soočajo z najtežjimi izzivi, a kljub temu ne odnehajo. V duhu tekmovanja so organizatorji pripravili prisrčen otvoritveni program, ki je udeležence in obiskovalce navdušil z energijo in optimizmom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.