Kranj
694 ogledov

Bliža se priljubljeni Tek za Kranj

Tek za Kranj arhiv Mestna občina Kranj
V Kranju bo 7. oktobra 2023 tradicionalni Tek za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja. Spletne prijave za teke in pohod so še odprti.

V soboto, 7. oktobra 2023, bo v Kranju sedma izvedba Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja. Organizatorji na Glavnem trgu pričakujejo številne tekače, ki se bodo na dveh razdaljah pomerili v različnih starostnih kategorijah, in pohodnike, ki bodo v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja spoznavali kranjske znamenitosti.  Organizatorji dogodka, in sicer Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in Dspot, tudi letos pričakujejo nekaj izjemno hitrih tekačic in tekačev ter številne ljubitelje teka.

Športna sobota se bo začela ob 10.30 s pohodom v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja. Udeleženci bodo spoznavali glavne znamenitosti Kranja in zbirali žige na kontrolnih točkah, medtem ko se bodo z Glavnega trga premikali proti cilju na gradu Khislstein. Na voljo jim bosta dve različici pohoda, krajša, 2,4 km, s 5 kontrolnimi točkami in daljša, 3,3 km, z 10 kontrolnimi točkami.

Ob 11.30 bo sledil Krančkov otroški tek, po nagovoru župana Matjaža Rakovca in predsednika Atletskega kluba Triglav Kranj Tomaža Kukovice pa bo ob 12.00 start teka na 3,3 km in 10 km. Privlačna krožna tekaška trasa bo udeležence vodila skozi Prešernov gaj, kanjon Kokre in po slikovitih kranjskih ulicah do starega mestnega jedra ob vodnjaku. Sledila bo zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in družabno-zabavnim programom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.