Kranj
106 ogledov

Bo kranjskim vaterpolistom uspelo ujeti izgubljene točke?

Vaterpolisti, tekma, Triglav Kranj Tit Košir
Vaterpolisti Triglava Kranj so tik pred zaključkom pokala Challenger, kjer se bodo v soboto, 27. aprila 2024, v domačem bazenu pomerili z močno ekipo Galatasaray iz Turčije. Po zmagi Turkov na prvi tekmi v Istanbulu s 14:6, je cilj Kranjčanov, da se od evropskega tekmovanja poslovijo vsaj z minimalno zmago.

Že samo sodelovanje v finalu predstavlja največji klubski uspeh v zgodovini slovenskega vaterpola, a ambicije se tu ne ustavijo. Kranjski vaterpolisti, ki so v Carigradu ujeli ritem z najboljšo turško ekipo, nameravajo dokazati, da se lahko kosajo z najboljšimi. "Prvi cilj bo, da z njimi odigramo enakovredno tekmo, da se ne bi videla tako velika razlika med njimi in nami," je povedal Krištof Štromajer, trener Triglava. Štromajer, ki je po tekmi v Carigradu dejal, da so se njegovi varovanci spoznali s "fizičnim" vaterpolom, pričakuje podobno igro tudi tokrat. "V Kranju pričakujem, da bo Galatasaray igral podoben vaterpolo, ker Turki nikoli, tudi v časih, ko sem še sam igral, nikoli niso igrali drugače," je dodal Štromajer. Turki bodo v Kranj prišli iz Budimpešte, kamor redno odhajajo na treninge.

Triglav se na drugi strani sooča z odsotnostjo nekaterih ključnih igralcev. Benjamin Popović, Jaša Lah, Andraž Pušavec in Juš Vončina, vsi reprezentanti, bodo zaradi poškodb manjkali ali igrali omejeno. Kljub temu Štromajer ostaja optimističen: "Če bomo zmagali že za en gol, bom osebno zadovoljen." Matematično je sicer možno, da bi Kranjčani nadoknadili zaostanek, potrebovali bi le dva gola več v vsaki četrtini. Toda realnost je drugačna. "Realno bo to težko nadoknaditi in si tudi ne delamo utvar," je priznal Štromajer.

Galatasaray je bil v predtekmovalni skupini boljši od slovaške ekipe Nowaky, Polytechnic WP Cluba iz Londona in Sportinga iz Lizbone, v četrtfinalu so obakrat premagali La Valletto z Malte in v polfinalu litovski Žaibas. Težje delo na poti do finala so imeli Kranjčani, ki so bili v skupini v Portu drugi, v četrtfinalu so doma visoko premagali (17:7) Carouge Nation, povratno tekmo pa so izgubili z 12:14. V polfinalu so po minimalni zmagi doma (11:10) nad še eno švicarsko ekipo, Kreuzlingenom, na povratni tekmi izvlekli neodločen izid (10:10). Sobotno povratno finalno tekmo si bodo v Kranju ogledali tudi visoko predstavniki Evropske plavalne zveze. Tako bo med gosti prvi podpredsednik Evropske plavalne zveze (LEN) Josip Varvodić, Miloš Mračević, član predsedstva LEN ter Renato Živković, direktor LEN za vaterpolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.