Kranj
210 ogledov

Continental zapira kranjski obrat, brez dela bo ostalo 70 delavcev

Continental Kranj Continental
Svetovno priznani proizvajalec tiskarskih gum, nemški Continental, je napovedal zaprtje svojega obrata v Kranju do konca leta 2024, kar bo imelo globoke posledice za lokalno skupnost in zaposlene.

Zaradi zahtevnega tržnega okolja in prihajajočega izteka najemne pogodbe za prostore je družba Continental prisiljena sprejeti težko odločitev. "Zelo obžalujemo posledice, ki jih zaprtje prinaša za naše zaposlene v Kranju, ki odlično opravljajo svoje delo," je izjavil Marco Carlini, vodja oddelka za tiskarsko in pakirno industrijo v regiji EMEA.

Zaprtje obrata odraža širše težave v industriji, kjer je po besedah Carlinija "trenutna nizka zasedenost kapacitet naših obratov za izdelavo tiskarskih gum" zaradi skrčenega trga v gospodarski regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika). "Naša družba verjame v prihodnost izdelave tiskarskih gum. Da bi se lahko pripravili na bodoče izzive in dolgoročno ohranili uspešno poslovanje teh obratov, smo morali sprejeti odločitev za selitev proizvodnje," dodaja Carlini.

Približno 70 zaposlenih v obratu je bilo z odločitvijo seznanjenih takoj, ko je bila sprejeta. V prihajajočih tednih bo Continental nadaljeval dialog z delavskim svetom, sindikatom in zaposlenimi, da bi zagotovil, da so vse strani čim bolje informirane in pripravljene na prihajajoče spremembe.

Znana in uspešna blagovna znamka Sava, v okviru katere se v Kranju proizvajajo tiskarske gume za embalažo, kovinsko in UV-tiskanje, pa bo ostala. "Stranke bomo transparentno obveščali in jim zanesljivo dobavljali tiskarske izdelke v okviru blagovne znamke Sava," zagotavljajo v podjetju Continental.

Komentarjev 1