Kranj
1658 ogledov

Imena Iskratel ni več, po novem Kontron

Kontron, Kranj
1/2
arhiv podjetja Kontron SI Napis ob vhodu v poslovno stavbo v Kranju
Kranjsko podjetje S&T Iskratel, ki je septembra lani nastalo z združitvijo telekomunikacijskega podjetja Iskratel ter ponudnika informacijskih rešitev S&T Slovenija in je del tehnološke skupine Kontron s sedežem v avstrijskem Linzu, ima od ponedeljka, 3. julija, novo ime. Preimenovalo se je v Kontron, skupina S&T Iskratel pa je odslej skupina Kontron SI.

V podjetju so v sporočilu za javnost poudarili, da sedež in portfelj družbe ostajata nespremenjena, prav tako njena usmeritev. Podjetje Kontron bo tudi pod spremenjenim imenom zagotavljalo napredne, zanesljive, pametne in varne informacijske in komunikacijske rešitve za bolje povezan svet, zagotavljata glavna direktorja Sašo Berger in Robert Kuzmič.

Sprememba imena ne spreminja ostalih osebnih podatkov družbe, niti organizacijske strukture, portfelja rešitev in storitev ter odnosa do kupcev in partnerjev.

Odločitev za spremembo imena je bila sicer po pojasnilih iz podjetja sprejeta na ravni skupine Kontron. Ta želi utrditi položaj vodilnega evropskega ponudnika rešitev interneta stvari, zato je vodstvo skupine s sedežem v Linzu sprejelo strateško odločitev, da ime Kontron, s katerim je družba že prej nastopala na zahodnih trgih, po novem nosijo tudi vse njihove hčerinske družbe.

Največje slovensko IKT-podjetje je nastalo lani septembra z združitvijo telekomunikacijskega podjetja Iskratel ter ponudnika informacijskih rešitev S&T Slovenija. V družbi pojasnjujejo, da v razvoj produktov, rešitev in novega znanja letno vlagajo več kot 13 milijonov evrov in na trg redno uvajajo napredne informacijske in komunikacijske rešitve, združene v pet vsebinskih sklopov.

Kontron, Kranj | Avtor: arhiv podjetja Kontron SI arhiv podjetja Kontron SI

Nekdanji glavni direktor se bo pritožil

V zvezi s spremembo imena se je odzval nekdanji glavni direktor in solastnik Iskratela Željko Puljić. Kot je povedal za časnik Finance, gre za kršitev zavez, ki so bile dane ob prodaji podjetja. Ena od njih je bila, da bo Iskratel zadržal svojo identiteto.

"Razumel bi, da bi šli morebiti v spremembo imena v sedmih do desetih letih po nakupu. Ne pa že zdaj, po treh letih. Pri tem nas nekdanji lastniki niso niti pozvali k morebitni spremembi sporazuma. Da ne govorim o tem, da je bil del sporazuma tudi, da Iskratela ne bodo združili z S&T, ter da bo Iskratel prevzemal in tako širil poslovanje," je za poslovni časnik dejal Puljić, ki bo vložil pritožbo zoper sklep Ajpesa o preimenovanju, če to ne bo ugodno rešeno, pa se bo pritožil na višje sodišče.

levo: Robert Kuzmič, glavni direktor, S&T Iskratel; desno: Sašo Berger, glavni direktor, S&T Iskratel ZDRUŽITEV Gorenjska Odslej S&T Iskratel in kar dva glavna direktorja služba S&T Iskratel Gorenjska Presenečeni tudi na zavodu za zaposlovanje

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.