Kranj
49 ogledov

Koraki mladih Kranjčanov osvetljujejo pot iz teme zasvojenosti

Stop zasvojenosti arhiv Mestna občina Kranj
Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zlorabe drog je skupaj s kranjskimi osnovnimi šolami in javnimi zavodi tudi letos pripravila preventivno akcijo Stop zasvojenosti.

Dogodek je bil zasnovan kot tekaška pot, ki je učence vodila mimo ključnih institucij Mestne občine Kranj , kjer so zbirali in delili misli o zasvojenosti, o tem, kako se ji izogniti in kako jo premagati. Učenci so začeli svojo pot pri Gimnaziji Franceta Prešerna, nadaljevali mimo Šolskega centra Kranj, Varstveno delovnega centra, OŠ Helene Puhar, OŠ Franceta Prešerna, Zdravstvenega doma, NIJZ Kranj, Policijske postaje, Škrlovca, Gorenjskega muzeja, Glasbene šole, Prešernovega gledališča, Mestne knjižnice ter končali v prostorih Mestne občine Kranj.

Na občini so svoje misli in ugotovitve predali podžupanji Manji Zorko. Ta je ob tej priložnosti poudarila pomen skupne zavezanosti k zdravemu načinu življenja: "Najlepša hvala tekačem za to zbirko misli, ki bodo zagotovo dobro izhodišče za razmislek, kje smo in kam gremo ter predvsem spodbuda k zdravemu načinu življenja."

Med zbranimi mislimi izstopajo:

"S svojimi odločitvami, pogovori s prijatelji in podporo drug drugemu, vsak prispeva k oblikovanju okolja, kjer za odvisnost ni prostora." (Policijska uprava Kranj)

"Zasvojenost omejuje svobodo človeka." (OŠ Franceta Prešerna)

"Življenje je enkratno in edinstveno. Ponuja nam paleto dobrih možnosti. Izbirajmo med njimi in se uprimo skušnjavam hitrih užitkov." (Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.