Kranj
825 ogledov

Košarka bo v Kranju še bolj zaživela

Košarkarski klub Triglav Kranj arhiv KK Triglav Kranj
V Kranju nastaja nova košarkarska zgodba. Košarkarski klub Triglav in Vesela košarka Jaka Blažič bosta združila moči pri vzgoji novih košarkarjev.

Z željo, da otrokom zagotovijo čim bolj organiziran projekt in čim več otrok vključijo v košarko, sta se Košarkarski klub (KK) Triglav in Vesela košarka (VK) Jaka Blažič odločila, da bodo s 1. septembrom povezali dve zgodbi v eno. KK Triglav VK Jaka Blažič bo potekala na enajstih osnovnih šolah v Kranju in okolici. V projekt bodo vključene Osnovna šola (OŠ) Staneta Žagar, OŠ Jakoba Aljaž, OŠ Simona Jenko, OŠ Matije Čopa, OŠ Franceta Prešerna, OŠ Janeza Puharja, OŠ Predoslje ter Podružnične šole Primskovo, Kokrica, Goriče in Trstenik. Veselijo se novih skupnih turnirjev, tekem in drugih aktivnosti, ki bodo otrokom prinesle obilo košarkarskih užitkov.

"KK Triglav ima že več kot 60. letno tradicijo in je na področju Slovenije in širše, tradicionalno znan po kakovostnem delu ter vzgoji mladih košarkarjev. Letos smo naredili novo vizijo in strategijo kluba, ki predvideva celovit pristop k razvoju najmlajših in mladine, ki so povezani s košarko v Kranju in na gorenjskem. Glede na to da smo si zelo komplementarni z Veselo košarko Jaka Blažič, smo se odločili in jih povabili k sodelovanju na področju osnovnošolske košarke ter post-osnovnošolske košarke, kjer mladi ne nadaljujejo z igranjem na vrhunskem tekmovalnem nivoju v KK Triglav selekcijah. Veseli nas, da smo dosegli dogovor o sodelovanju. Zastavljen projekt resnično naslavlja celovit spekter otrok in mladine ter bolj kot to, da bomo lahko selekcionirali najboljše, nas veseli dejstvo, da bomo lahko nudili celosten razvoj vsem otrokom in se bo za vsakega, ki želi igrati košarko, nekaj našlo," je povedal Siniša Banović, športni direktor KK Triglav. Slednji se je sicer po dveletni odsotnosti vrnil v kranjski klub in prevzel vlogo direktorja kluba in na tem mestu zamenjal Francija Podlipnika.

Sodelovanja pa je zelo vesel tudi Rok Klemenčič, vodja projekta VK Jaka Blažič. "Veseli smo, da smo dobili priložnost, da pokažemo, da je sistem, ki smo ga postavili v preteklih treh letih, najbolj učinkovit in zanimiv za otroke. Verjamem, da bomo letos v projekt vključili preko 700 otrok. S Triglavom se veselimo sodelovanja, saj bo to dober projekt, ki bo otrokom omogočal igranje košarke, ali v vrhunskih pogojih v klubu Triglav ali pa rekreativno v Veseli košarki Jaka Blažič," je izpostavil Klemenčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.