Kranj
12423 ogledov

Kranj bo le dobil nov avtocestni priključek

Avtocestni priključek Kranj-sever, Kranj, Mestna občina Kranj Google map
V Kranju so se začele geotehnične raziskave za avtocestni priključek Kranj-sever.

Te dni je izvajalec podjetje Geoinženiring, d.o.o., iz Ljubljane na območju načrtovanega avtocestnega priključka Kranj-sever v sklopu priprave državnega prostorskega načrta (DPN) pričel s sondažnimi razkopi za geotehnične raziskave. Te so potrebne za izdelavo strokovnih podlag DPN. Od ponedeljka, 6. novembra 2023, nato sledi vrtanje dveh vrtin in preiskave obstoječih voziščnih konstrukcij. Dostope do lokacij bodo zagotovili po obstoječih poljskih poteh, prevoz opreme bo potekal občasno. Občane naprošajo za razumevanje.

"Dodatne informacije v zvezi z izvedbo geoloških raziskav lahko občani dobijo pri izvajalcu raziskav na telefonski številki 031 365 237 oziroma po elektronski pošti klemen.kadunec@geo-inz.si. Za splošne informacije v zvezi s pripravo državnega prostorskega načrta se je potrebno obrniti na Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direktorat za prostor in graditev, Dunajska 48, 1000 Ljubljana, telefon (01) 478 70 30 ali po elektronski pošti gp.mnvp@gov.si," so ob tem sporočili iz Mestne občine Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.