Kranj
126 ogledov

Kranj je ponudil prepričljivo pričanje o svoji športni tradiciji

Tek za Kranj 2023 člani Fotografskega društva Janez Puhar Kranj
V starem mestnem jedru Kranja je v soboto, 7. oktobra 2023, potekal največji tekaški dogodek v Kranju, 7. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja.

Topel jesenski dan je na prizorišče v starem Kranju privabil več kot 1500 obiskovalcev. Tekači so uživali na zanimivi krožni tekaški trasi, ki je potekala mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru. Tekli so na 3,3 km in 10 km, najmlajši pa so se pomerili na Krančkovem otroškem teku. Za pohodnike so organizirali tudi Pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja. Udeleženci so po Kranju na desetih kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju na vrtu gradu Khislstein.

V moški kategoriji na daljši progi 10 km je slavil Rok Puhar s časom 30 minut in 19,7 sekunde, Dino Grbić iz domačega AK Kranj Lth Aktiv kluba je letos zasedel drugo mesto s časom 31 minut in 49,4 sekunde, tretjo mesto pa si je pritekel Bine Flajnik s časom 32 minut in 15,5 sekunde. V ženski kategoriji je slavila Anita Krek iz domačega AK Triglav Kranj s časom 46 minut in 18,1 sekunde, drugo mesto je zasedla Renata Kerič s časom 47 minut in 6,5 sekunde, nekaj sekund za njo pa je ciljno črto pretekla Slavka Petraš s časom 47 minut in 40,5 sekunde in zasedla tretje mesto. Na krajši progi, dolgi 3,3 km, je med ženskami s časom 12:53.5 zmagala Brina Setnikar, med moškimi pa Lan Bokal Šter s časom 10:27.1. Dogodek sta popestrila kranjska ambasadorja športa; nekdanja smučarska tekačica, bronasta olimpijka, Vesna Fabjan in nekdanji plavalec Emil Tahirović.

"Veseli me, da v Kranju, mestu, ki ga je Evropska komisija izbrala za evropske destinacijo odličnosti 2023, krepimo športni duh med vsemi generacijami – dokaz za to je prireditev Tek za Kranj. Lepo je videti, kako občanke in občani množično skrbijo za gibanje in svoje zdravje. Hkrati pa se s tem dogodkom spominjamo kranjskega dobrotnika Vincenca Drakslerja, soustanovitelja fundacije za odvisnike, ki je imel velik čut za ranljive skupine in je naredil veliko dobrega za skupnost," je ob tem povedal tudi podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe, ki se je udeležil teka na 3,3 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.