Kranj
3693 ogledov

Kranj: Občina bo kupila prostore za ambulante

Zdravstveni dom Kranj M. Ha. Zdravstveni dom Kranj na Gosposvetski ulici.
Na zadnji seji kranjskega mestnega sveta so mestni svetniki podali soglasje k osnutku pogodbe, s katero bo Zdravstveni dom Kranj v obstoječi stavbi pridobil 486 kvadratnih metrov novih površin v lasti zasebnega Očesnega centra.

Očesni center, d. o. o., namreč prodaja svoje prostore v kranjskem zdravstvenem domu, medtem ko je svojo dejavnost že preselil na novo lokacijo v Škofjo Loko. Pismo o nameri, da bo Mestna občina Kranj kupila skoraj 490 kvadratnih metrov od lastnika Očesni center, d. o. o., Poženik, Cerklje na Gorenjskem, so podpisali (sopodpisnik je bil tudi Osnovno zdravstvo Gorenjske) že konec januarja 2023. Cena pa: 2800 evrov za kvadratni meter oziroma 1,36 milijona evrov.

Do te cene so prišli po pridobitvi cenitve sodnega cenilca in izvedenca, ki je sicer prostore ocenil precej nižje kot lastnik, in pogajanju z lastnikom. Lastnik je namreč prvotno ponujal Mestni občini Kranj odkup prostorov po ceni 3500 evrov za kvadratni meter.

Dodaten čas je terjalo tudi to, da sta del nepremičnin (290 kvadratnih metrov), ki jih prodaja Očesni center v prvi etaži na Gosposvetski 10 A, do konca maja 2023 najemala Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik in VPD, Bled.

Zdaj najemajo

Zdravstveni dom Kranj ima že več let veliko prostorsko stisko. V zadnjih letih so na Gosposvetski ulici tako že predelali več prostorov, spreminjali namembnost prostorov in tudi, ker ni šlo drugače, selili dejavnosti v najete prostore. Trenutno za potrebe dejavnosti, ki bi jih sicer izvajali v lastnih prostorih zdravstvenega doma, najemajo že več kot 300 kvadratnih metrov na drugih lokacijah v Kranju.

Zdravstveni dom Kranj bi rad v prihodnje v prvi etaži prizidka k ZD Kranj na Gosposvetski ulici 10 A, za katere mora Mestna občina Kranj 30. junija letos plačati kupnino, uredil ambulante družinske medicine in pediatrije in tudi prostore za dejavnosti, ki jih še načrtuje v prihodnjih letih: to so nov Center za duševno zdravje za odrasle, nov Center za duševno zdravje za mladino in okulistično ambulanto.  

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.