Kranj
106 ogledov

Kranj v barvah Evrope: Osvetlitev gimnazijske stavbe ob jubileju članstva Slovenije v EU

Gimnazija Kranj v barva Evropske unije Arhiv Mestne občine Kranj
V počastitev 20. obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo bo Mestna občina Kranj (MOK) poskrbela za osvetlitev stavbe Gimnazije Kranj v modri in rumeni barvi, se pravi v barvah Evropske unije (EU).

Svetlobna preobrazba gimnazijske fasade, ki bo prvič zasijala v modri in rumeni barvbi, se bo začela nocoj, na predvečer dneva upora proti okupatorju. Projekt, ki simbolizira trdno zavezanost Kranja evropskim vrednotam, bo trajal do 30. aprila, vključno z večerom na 1. maj, praznik dela, ko Slovenija praznuje svojo obletnico članstva v EU.

V izjavi za javnost, ki jo je posredoval Oddelek za komuniciranje in protokol MOK, so poudarili, da želijo z osvetlitvijo Gimnazije Kranj »poudariti našo trdno povezanost z Evropsko unijo in našo zavezanost k evropskim vrednotam.« Podobne pobude se bodo odvijale tudi v drugih mestnih občinah po Sloveniji, kar kaže na nacionalni pomen takšne geste. Projekt je namreč nastal v sodelovanju z Združenjem mestnih občin Slovenije in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.