Kranj
64 ogledov

Kranjčani bodo tekli vsak zase

Tek za Kranj bo letos potekal v virtualni preobleki.
Letošnji Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja zaradi danih razmer stopa v virtualno preobleko. Udeleženci bodo razdaljo teka in pohoda premagovali vsak zase, čas za opravljeno nalogo pa bodo imeli do 10. oktobra 2020.

Novi koronavirus je narekoval odpovedi že številnih nekaj tekaških prireditev, danim razmeram pa je skoraj podlegel tudi tradicionalni Tek za Kranj. A so organizatorji zavihali rokave in ponudili tekačem alternativno izvedbo teka – ti bodo tekli vsak zase, rezultate pa nato z dokazi predložili organizatorjem.

Kot vsako leto se lahko tekači odločajo med tekom na 3,3 kilometra in 10 kilometrov, s tem, da si traso tokrat izberejo sami – prireditelji teka predlagajo kar klasično progo Teka za Kranj po starem mestnem jedru ali traso Županovega teka okoli Brda.

Rok oddaje rezultatov je 10. oktober 2020, na spletni strani bodo objavljeni najpozneje 16. oktobra 2020.

Vabljeni tudi pohodniki

Poleg tekačev virtualna preizkušnja čaka tudi vse pohodnike, ki bi se želeli udeležiti letošnjega pohoda. Tudi v tem primeru bi jo opravil vsak zase. Pohodniki lahko prav tako roku treh tednov izberejo termin, ki jim najbolj ustreza, trasa spominskega pohoda Vincenca Drakslerja pa letos poteka po Poti Jeprškega učitelja na desnem bregu Save, med Drulovko in Bregom ob Savi.

Udeleženci se morajo na 4-kilometrski pohod predhodno prijaviti, ob prijavi pa bodo prejeli tudi podrobnejša navodila.

Štartnine v dobrodelne namene

Virtualni Tek za Kranj je letos brezplačen, simbolična štartnina je predvidena le za tiste, ki želijo prejeti še spominsko majico, in za pohodnike. Del prejetih sredstev bo prireditelj tudi letos usmeril v dobrodelne namene.

Tek za Kranj bo potekal v organizaciji so Mestne občine Kranj (MOK), Zavoda za šport Kranj, Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Atletskega kluba Triglav Kranj, Fundacije Vincenca Drakslerja in podjetja Despot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.