Kranj
257 ogledov

Krovni strateški dokument varstva okolja opredeljuje okoljske izzive

Mestna občina Kranj je objavila javno razgrnitev operativnega programa varstva okolja v občini.

Mestna občina Kranj (MOK) je na občinski spletni strani objavila osnutek Operativnega programa varstva okolja Mestne občine Kranj 2023/35/50. Ta krovni strateški dokument opredeljuje okoljske izzive in naslavlja trajnostno vizijo lokalne skupnosti, postavlja prioritete njihovega reševanja, predlaga najbolj primerne strategije, jih finančno in časovno vrednoti in določa korake za uresničevanje ciljev. Sestavljen je iz strateškega dela, ki se nanaša na obdobje do leta 2050, in izvedbenega dela, ki obravnava obdobje do leta 2035. Strategija predstavlja nadaljevanje in nadgradnjo varstva okolja, ki so ga na območju MOK uveljavili v preteklosti sprejeti in izvajani programi.

Dokument so pripravljali strokovnjaki z raznovrstnih področij varstva okolja in mestna uprava, zdaj pa je ta dostopen javnosti na občinski spletni strani www.kranj.si. "Na njej se občanke in občani lahko podrobno seznanijo s programom varstva okolja MOK. Občina javnost vabi na javno obravnavo, ki bo 23. oktobra 2023, ob 18. uri v prostorih kranjske občine. Pripombe in predloge pa je mogoče oddati  do vključno 10. novembra 2023 na e-naslovu mok@kranj.si  ali po pošti, in sicer Mestna občina Kranj, SOUOG, Skupna služba varstva okolja, Slovenski trg 1, 4000 Kranj – s pripisom Pripombe na javno razgrnitev osnutka Operativnega programa varstva okolja Mestne občine Kranj 2023/35/50," so sporočili z MOK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.