Kranj
111 ogledov

Lepša igrala za otroke vrtca Janina

Otroci na igralih, vrtec Janina, Kranjski vrtci arhiv Mestna občina Kranj
V enoti Janina v Kranjskih vrtcih so odprli prenovljena igrala.

Kranjski vrtci, enota Janina, so se ob donaciji Gorenjske banke in MK Group razveselili prenove otroških igral. Otroci bodo preko igre in druženja odkrivali nove meje svojih gibalnih in motoričnih sposobnosti. Različne igre, kot so skakanje, plezanje, tekanje in ravnotežne vaje, bodo spodbujale razvoj otrok ter izboljševale njihovo koordinacijo in ravnotežje. Odprtja prenovljenih otroških igral sta se udeležila tudi podžupanja Mestne občine Kranj (MOK) Manja Zorko in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Podžupanja Mestne občine Kranj Manja Zorko, ravnateljica Kranjskih vrtcev Urška Kejžar in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj

"Zahvaljujem se Gorenjski banki in MK Group za donacijo, namenjeno obnovi in nadgradnji igral. Verjamem, da bodo otroci zdaj še raje prihajali v vrtec, svoj drugi dom. Ta donacija simbolizira tudi moč povezovanja in podpore. Nova igrala predstavljajo prostor igre, hkrati pa kraj, kjer se oblikujejo nepozabni spomini na otroštvo. Verjamem, da bodo prinesla veliko radosti med otroke in prispevala k njihovemu zdravemu razvoju. Zelo pomembno je, da jim omogočimo odraščanje v varnem, spodbudnem okolju, zato hvala vsem, ki nam pomagate pri ustvarjanju še boljše prihodnosti," je povedala podžupanja Zorko.

Podpora družini je večletni regijski projekt, ki krepi družino kot osnovno enoto družbe in je namenjen izboljšanju pogojev za družine, najmlajše in socialno šibkejše. "V okviru projekta Podpora družini smo letos pozornost namenili izboljšanju pogojev, v katerih otroci odraščajo, se izobražujejo in razvijajo. V sodelovanju z MK Group smo otroškim vrtcem po vsej Sloveniji namenili donacije v skupni vrednosti 150.000 evrov. Verjamemo, da je takšna prenova otroškega igrišča prava naložba v prihodnost naših najmlajših, saj bo spodbudila razvoj njihovih sposobnosti v širšem smislu. V Gorenjski banki bomo z veseljem tudi v prihodnje podpirali tovrstne projekte," je ob tem izpostavil Henjak.

Novih otroških igral so še posebej veseli tudi otroci iz vrtca, kar veseli tudi ravnateljici Kranjskih vrtcev Urški Kejžar: "Otroška igra in smeh naših najmlajših je najboljše spričevalo za naše strokovno delo. Veseli nas, da nas Gorenjska banka in MK Group pri tem podpirata in omogočata razvoj naših potencialov. Velikodušno donacijo smo namenili za obnovo otroškega igrišča, za kar se donatorjem iskreno zahvaljujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.