Kranj
120 ogledov

Na Glavnem trgu v Kranju spet kulinarični raj

Odprta kuhna v Kranju Odprta kuhna
Tudi letos bo Kranj obiskal priljubljeni kulinarični dogodek Odprta kuhna, in sicer kar dvakrat. Prvič že to soboto.

Kranj bo to poletje dvakrat oživel tudi v ritmu okusov in vonjav, ko bo Glavni trg gostil priljubljeno Odprto kuhno. Ta kulinarični festival, ki združuje ljubitelje dobre hrane, bo potekal v soboto, 18. maja in 31. avgusta, od 11. do 21. ure. Obiskovalci bodo lahko izbirali med številnimi stojnicami, ki bodo ponujale vse od slovenskih tradicionalnih specialitet do mednarodnih uspešnic in modernih pouličnih jedi. Prizorišče se bo spremenilo v pravo mesto srečanj, kjer se boste lahko družili ob krožniku izvrstnih jedi in kozarcu izbrane pijače.

V sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj je festival zasnovan kot prireditev, ki spodbuja trajnostni način življenja. Organizatorji so poskrbeli, da bodo vse jedi postrežene na biorazgradljivih krožnikih in s priborom, ki ne obremenjuje okolja. Obiskovalce se spodbuja k uporabi javnega prevoza ali kolesa za prihod na dogodek, smeti pa naj se ločujejo in odlagajo v za to namenjene zabojnike.

PONUDNIKI

→ Atelier Karim

→ Bon bon čokoladni atelje

→ Brina Mixology

→ Lou Bistro

→ Vrt Lili Novy Bistro

→ Indijska restavracija Namaste

→ Food Point

→ Craft beer

→ Dežela okusov

→ Super hrust

→ Pie shop

→ Toro

→ Roza Slon

→ Restavracija Kitajski vrt

→ Moji štruklji Slovenije

→ Gostilna in pivnica Stari Pisker

→ Twister ice cream rolls

Varnost na prireditvi bo zagotovljena tudi z zaporo nekaterih cest v mestnem jedru. Popolne zapore cest bodo potekale od 7. do 23. ure. Zaprte bodo tako ceste Glavni trg–Prešernova ulica, Jenkova ulica, Glavni trg–Tomšičeva ulica, Tomšičeva ulica–Glavni trg. Za stanovalce mestnega jedra bo zagotovljena posebna intervencijska pot, ki bo omogočala dostop do domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.