Kranj
2438 ogledov

Nadaljevanje obnove ceste odvisno tudi od odkupov zemljišč

Praše, obnovljena cesta Mavčiče - Breg ob Savi Peter Šalamon ŽURNAL24
Mestna občina Kranj želi nadaljevati obnovo ceste Mavčiče- Breg ob Savi, odvisno pa bo tudi od odkupov zemljišč

Mestna občina Kranj (MOK) je spomladi leta 2021 zaključila prvi del obnove ceste Mavčiče-Breg, ki so jo že več let čakali tamkajšnji prebivalci. Obnova ceste na odseku od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4 se je začela sredi septembra 2020. V 590.000 evrov vredni investiciji, ki jo je izvedla Gorenjska gradbena družba (GGD), so razširili 570 metrov dolgo cestišče z enostranskim pločnikom in dvostransko kolesarsko stezo, obnovili vodovod, meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vgradili cevi za fekalno kanalizacijo, ob tem pa za potrebe razširitve ceste na novo lokacijo prestavili tudi več kot 60-tonsko kapelico.

Jeseni 2021 je tako že sledila druga faza obnove ceste. Obnavljala jo je spet GGD, in sicer v dolžini 680 metrov od objekta Praše 4 do objekta Jama 6. Razširili so obstoječo cesto, dogradili obojestranske kolesarske steze in enostranski pločnik, zgradili fekalno in meteorno kanalizacijo, obnovili vodovod vključno s hišnimi priključki in javno razsvetljavo ter prestavili zračni elektrovod pod cesto. Prebivalci Praš so tako dobili obnovljeno in varnejšo cesto, krajnska občina pa ob tem ni pripravila kakšnega dogodka ob odprtju nove faze ceste. "Odločitev vodstva Mestne občine Kranj je bila, da odprtja tokrat ne bo. Cesta je končana, z izjemo tistega krajšega odseka, kjer poteka razlastitev," pojasnjujejo na občini.

Prebivalci si ob tem že želijo nadaljevanje obnove ceste, in sicer vse do konca Brega ob Savi. Kljub temu trenutno dela na terenu še ne potekajo. "Res je, da odkup zemljišč že poteka, je pa to pogojeno tudi s sredstvi, ki bodo za ta namen rezervirana v proračunu za leto 2024. Če bodo sredstva zagotovljena, bi sicer lahko bil začetek del na terenu v prvi polovici prihodnjega leta," so še dodali na MOK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.