Kranj
236 ogledov

Napredek družbe terja nova spoznanja in veščine

Mestna knjižnica Kranj M. Ha.
V delu Mestne knjižnice Kranj bo zaživela KReativnica.

Ta teden se bodo začela dela v nekdanjih prostorih trgovine Peko v Globusu v Kranju. Tam bo po prenovi zaživela KReativnica kot del Mestne knjižnice Kranj (MKK). To bo sodoben, ustvarjalno in tehnološko naravnan prostor, kjer se bodo srečevali ljudje vseh rodov, delili informacije, znanja, veščine in spoznavali nove tehnologije.

KReativnica bo sodoben, ustvarjalno in tehnološko naravnan prostor, kjer se bodo srečevali ljudje vseh rodov, delili informacije, znanja, veščine in spoznavali nove tehnologije, med drugim 3D tiskanje, VR-tehnologijo, robotiko, računalniško programiranje, snemalni studio in podobno. V mestni laboratorij bo umeščena tudi 24-urna samopostrežna knjižnica. "Zamisel KReativnice temelji na izhodišču, da je splošna knjižnica zaupanja vreden, dostopen in napreden prostor, pomemben za razvoj lokalne in učeče se skupnosti. V knjižnico uporabniki prihajajo po nova znanja in doživetja, ki se ne skrivajo le v knjigah – napredek družbe terja nova in nova spoznanja in veščine, zato inovativne knjižnice po svetu omogočajo, navdušujejo in učijo uporabo novih tehnologij," so povedali v MKK.

Za prvo fazo gradbenih, obrtnih in instalacijskih del bo Mestna občina Kranj odštela slabih 133.00 evrov.

KReativnica, Mestna knjižnica Kranj | Avtor: arhiv Mestna knjižnica Kranj arhiv Mestna knjižnica Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.