Kranj
665 ogledov

Nova urejena in usklajena podoba starega mestnega jedra

Klopi na Pungertu v Kranju Luka Vidic Klopi na Pungertu v Kranju
Mestna občina Kranj ima katalog urbane opreme za urejanje javnega prostora območja starega mestnega jedra Kranja.

Katalog urbane opreme v Mestni občini Kranj vključuje določila in priporočila za umeščanje izbrane opreme z namenom ustvarjanja usklajene podobe območja starega mestnega jedra. Natančna določila se nanašajo na urbano opremo, ki jo v prostor umeščajo občinske službe, kot, na primer, koši za smeti, svetila, klopi, stojala za kolesa, stojnice. Za tisto opremo, ki jo v prostor umeščajo lastniki in najemniki lokalov, na primer stoli in mize gostinskih vrtov, pa katalog ponuja priporočila, znotraj katerih imajo lastniki in najemniki lokalov še vedno dovolj možnosti za ustvarjanje vzdušja skladno z identiteto svojega lokala, ob upoštevanju usmeritev pa hkrati prispevajo k enotni in urejeni podobi starega mestnega jedra.

"Urbana oprema se mora ves čas prilagajati novim potrebam. Njen izbor je neprekinjen proces, na mestni občini pa se zavzemamo za dolgoročno umeščanje le-te v prostor. S tovrstnim pristopom bi radi znova vzpostavili ustrezen videz kranjskega mestnega jedra, kar se za spomenik lokalnega pomena vsekakor spodobi," pojasnjuje kranjski župan Matjaž Rakovec. Ob tem še dodaja: "Želimo si, da srednjeveška arhitektura, ulice in trgi z nekaterimi stavbami še bolj pridejo do izraza, kar bo dodatno bogatilo vtise sprehajalcev in obiskovalcev ter jim postopoma razkrivalo zanimivosti, detajle in edinstvene vedute. K temu bomo stremeli - k urejeni in usklajeni podobi mesta."

Katalog je v celoti na ogled na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.