Kranj
3078 ogledov

Po Kranju štiri pametne klopi

Eko pametna klop, Kranj, Mestna občina Kranj, Elektro Gorenjska Peter Šalamon ŽURNAL24
Kranj je bogatejši za štiri nove urbane eko pametne klopi.

Skupina Elektro Gorenjska je kranjskim lokalnim skupnostim v znak partnerstva ob svoji 60. obletnici podarila urbane eko pametne klopi. Nova pridobitev je simbol skupnih prizadevanj Mestne občine Kranj (MOK) in Skupine Elektro Gorenjska za trajnostni razvoj Kranja in krepitev kakovosti bivanja v njem. Sodobne eko pametne klopi se bodo nahajale na štirih lokacijah v Kranju, in sicer na parkirišču Stara Sava ob Parku vrednot, Stadionu Stanka Mlakarja ob letnem kopališču, Cesti Staneta Žagarja ob krožnem križišču Bitcoin ter Ulici Mirka Vadnova v okviru novega drevoreda ob poslovni stavbi Skupine Elektro Gorenjska. Eko pametne klopi Ecosmartbench so trajnostna inovacija slovenskega zagonskega podjetja. Izdelane so na okolju prijazen način, iz slovenskega lesa in delujejo na sončno energijo. Nudile bodo druženje, oddih in možnost polnjenja mobilnih naprav. Uporaba polnilnih postaj bo brezplačna.

"Taka eko pametna klop v celoti simbolizira naše poslovanje. Naše vrednote so tri, in sicer odgovornost do sokrajanov, trajnostna inovativnost in odprtost. Še več, naša vizija je postati eno glavnih energetskih podjetij v Sloveniji na področju inovativnih rešitev in biti prepoznani tudi v tujini ter s temi rešitvami, ki jih skušamo narediti na tem področju, narediti en kamenček naprej. Nenazadnje pa želimo tudi biti družbeno odgovorno podjetje in sodelovati z mladimi. Tukaj smo tako našli neko vzporednico z mladim zagonskim podjetjem in se odločili sodelovati na tem področju," je ob odprtju ene od klopi povedal dr. Ivan Šmon, predsednik uprave Elektro Gorenjska d. d.

Novosti pa je vesel tudi kranjski župan Matjaž Rakovec. "Ta pametna klopca sovpada z našo strategijo, in sicer na eni strani eko na drugi pa pametno. Sicer pa res dobro sodelujemo s podjetjem Elektro Gorenjska. V zadnjem obdobju smo v dveh letih naredili veliko stvari z Gorenjskimi Elektrarnami, ki deluje v okviru Elektra Gorenjska, med drugim smo odprli težko pričakovan prehod iz starega mestnega jedra na Majdičev otok. Ta brv se sedaj čisti in imamo smele načrte, da naredimo še bolj zanimive stvari za Kranjčane. Ne smemo pozabiti na parkirišče, ki se ureja pod Standardom in tam tudi postavitev električnih polnilnic. Podjetje Elektro Gorenjska je do nas prišlo zelo na roko, ko smo postavili štiri polnilna mesta za električne avtobuse na Ulici Mirka Vadnova ter dve še na Standardu ter dva pred Komunalo Kranj na Zarici. To so res veliki projekti in brez dobrega dodelovanja in brez dobrega vodenja podjetja tega zagotovo ne bi bilo."

Župan MOK in predsednik uprave Skupine Elektro Gorenjska sta si ob današnji uradni predaji eko pametnih klopi v uporabo izmenjala tudi simbolni listini.

Eko pametna klop, Kranj, Mestna občina Kranj, Elektro Gorenjska | Avtor: Peter Šalamon ŽURNAL24 Peter Šalamon ŽURNAL24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.