Kranj
195 ogledov

Poti zbiranja in prevozov donirane hrane bodo bolj varne in udobne

Mestna občina Kranj je Centru za socialno delo Gorenjska predala e-vozilo za razdeljevanje hrane arhiv Mestna občina Kranj
Mestna občina Kranj je Centru za socialno delo Gorenjska predala e-vozilo za razdeljevanje hrane.

Mestna občina Kranj (MOK) posebno pozornost posveča ranljivim skupinam. Vodja Urada za družbene dejavnosti na MOK Tanja Hrovat je poudarila, da je MOK med drugim sprejela Strategijo socialnega varstva 2022–2028, in da dodatno pozornost pri tem namenja tudi izvedbi programov in s tem skrbi za uporabnike, ki so materialno ogroženi. Te programe za MOK izvaja Center za socialno delo (CSD) Gorenjska, ki ji MOK v letošnjem proračunu namenja 249.000 evrov sredstev. Pri tem MOK pospešeno dela na e-mobilnosti. V okviru menjave vozil je tako Tanja Hrovat v imenu občine v uporabo predala ključe prvega električnega vozila CSD Gorenjska, ki se bo uporabljalo za program Razdelilnice hrane. Ključe prvega e-vozila je predala Božu Bajtu, vodju programa na Sejmišču 4. "Naj bodo poti zbiranja in prevozov donirane hrane in s tem skrb za uporabnike, ki pomoč potrebujejo, še bolj varne in udobne," je ob tem povedala Hrovat.

"Električno vozilo bodo naši zaposleni uporabljali z namenom prevoza donirane hrane od trgovskih centrov do naših prostorov ter tudi do naših uporabnikov. V okviru programa Razdelilnica hrane in podprograma Viški hrane  letno prevozimo približno 10.000 kilometrov. Pomembno je, da imamo ustrezno in varno vozilo, saj smo službene poti dolžni opraviti vsakodnevno ne glede na vremenske in druge pogoje. Doslej smo na razpolago imeli dotrajano službeno vozilo, stroški popravil so izjemno visoki in seveda tudi zaradi starosti vozila precej pogosti. Novega e-vozila se zato izjemno veselimo, saj bomo z njim pridobili novo, sodobno in predvsem varno vozilo, ki pa je hkrati še prijazno do okolja, ne proizvaja hrupa, prihrani pri gorivu in ne proizvaja CO2. Hvaležni smo MOK,  da je z vključitvijo v projekt izkazala priznanje našemu delu. Zavezujemo se, da bomo to priznanje upravičili tudi v prihodnje," pa je izpostavila Urška Repar Justin, direktorica CSD Gorenjske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.