Kranj
146 ogledov

Pravljični pohod na Jamnik

Pohodniška romantika na Jamniku ob polni luni Aleš Komovec
Ob polni luni bo 26. novembra 2023 pohod na Jamnik.

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak kar v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

V nedeljo, 26. novembra 2023, bo ob 17.00 nočni pohod na Jamnik ob polni luni. Zbor bo ob 16.45 pri gostilni "Na Razpokah" v Nemiljah. Od tu se bomo skupaj odpravili po planinski poti do Jamnika. Parkiranje bo urejeno v Nemiljah. Startnina vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek ter fotografijo na vrhu. Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželene predprijave. Pohod organizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Planinsko društvo Kranj. Tokrat se nam bo pridružil odsek Nejca Zaplotnika za planince različnih zmožnosti.

Na PD Kranj si že od nekdaj prizadevajo, da bi planinstvo in gorništvo približali vsakomur in vsem. Nekateri gora ne vidijo, nekateri jih ne slišijo, nekateri jih brez pomoči ne zmorejo prehoditi, vsi pa jih enako občutijo in nosijo v svojem srcu. Njihova želja je, da bi v odseku Nejca Zaplotnika sledili sanjam vsem, ki si gore želijo čutiti na svoj, drugačen način. V odsek Nejca Zaplotnika vabijo vse, ki bi se radi le podružili, kot tudi tiste, ki bi želeli s svojim znanjem pomagati in sodelovati pri izvedbi aktivnosti. Za pohod svetujejo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod. Pot je primerna za vse starostne skupine, kljub temu pa je potrebna ustrezna telesna pripravljenost. Predviden čas vzpona je ena ura. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.