Kranj
1127 ogledov

Skupina Elektro Gorenjska zvesto podpira poti do podnebno nevtralnega in pametnega mesta

Drevored pri Elektru Gorenjska uradno odprt arhiv Elektro Gorenjska
Elektro Gorenjska in Mestna občina Kranj sta odrla nov drevored v Mestni občini Kranj.

Ob poslovni stavbi Skupine Elektro Gorenjska na Ulici Mirka Vadnova sta Mestna občina Kranj in Skupina Elektro Gorenjska uradno odprli nov drevored, ki predstavlja skupen korak k ozelenitvi območja kranjske občine, krepitvi splošnega zavedanja o pomenu zelenih površin v urbanem okolju ter trajnostnemu razvoju Kranja. Nov drevored s 26 drevesi se razprostira ob Ulici Mirka Vadnova, od tega jih bo 14 donirala Skupina Elektro Gorenjska.

"Veseli me, da nas na poti do podnebno nevtralnega in pametnega mesta zvesto podpira tudi Skupina Elektro Gorenjska. Ob koncu poletja smo javnosti skupaj predstavili urbane eko pametne klopi na štirih lokacijah v Kranju. Tokrat trajnostna prizadevanja v občini izražamo skozi nove ozelenitve, s čimer stremimo k zniževanju ogljičnega odtisa. Ko sem nastopil prvi mandat, sem napovedal, da bomo v dveh mandatih v občini zasadili 1000 dreves. Z letošnjo jesenjo smo to številko presegli. Torej smo cilj dosegli predčasno. Vendar to ne pomeni, da se bomo zdaj ustavili, nasprotno, zagnano bomo nadaljevali svojo trajnostno zgodbo evropske destinacije odličnosti. Skupini Elektro Gorenjska se zahvaljujem za izražanje odgovornosti do skupnosti. Z vsakim sopotnikom je zastavljena pot lažja in cilj bliže," je poudaril kranjski župan Matjaž Rakovec.

Drevesa v novem drevoredu je v okviru svoje letošnje 60. obletnice lokalnim skupnostnim podarila Skupina Elektro Gorenjska. Predsednik uprave družbe dr. Ivan Šmon je ob tem izpostavil: "Skupina Elektro Gorenjska smo že šestdeset let tesno povezani z razvojem Kranja in celotne Gorenjske. Gorenjski zagotavljati stalno in stabilno oskrbo z električno energijo je naša prva skrb. Naša vizija je, da postanemo nosilec uvajanja inovativnih rešitev slovenske energetike. Zato inoviramo, ustvarjamo in iščemo trajnostne zelene rešitve. Mestni občini Kranj smo že danes in želimo biti tudi v prihodnje strokoven in zanesljiv partner na njeni poti do realizacije njenega cilja – postati pametno mesto in energetsko nevtralna občina."

Komentarjev 1
  • egi 22:05 21.november 2023.

    Ja, res podpirate .. z zastarelim elektro omrezjem in trafo postajam vse naokrog po gorenjski .. ne nakladajte