Kranj
2255 ogledov

Smeti ne sodijo v Kokro!

Smeti pri reki Kokri arhiv Mestna občina Kranj
Neznanec je ob cestišče nad reko Kokro na Primskovem odložil večjo količino komunalnih odpadkov

Na Primskovem, natančneje pod avtocesto, na zemljišču, ki se nahaja iz Predoselj proti Ovčanovemu mostu in Kosorepu, je neznanec odložil večjo količino komunalnih odpadkov, med drugim stara okna, kartone, gradbeni material in druge odpadke. Nekaj jih je že padlo v globel in reko Kokro. Inšpektorica Skupne občinske uprave občin Gorenjske si je ogledala stanje na terenu in ga označila za urgentnega. Mestna občina Kranj (MOK) je o stanju na terenu nemudoma obvestila upravljalca, Direkcijo RS za vode.

Smeti pri reki Kokri | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj
Smeti pri reki Kokri | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj

"MOK naproša občane, da kakršnekoli informacije o neprimernem in neodgovornem ravnanju sporočijo na telefonsko številko inšpektorata 04 237 31 97, Skupne službe varstva okolja 04 2373 127 ali na e-naslov medobcinska.inspekcija@kranj.si. Odpadki sodijo v zbirne centre. Zbirni center Zarica je odprt od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure, ob sobotah od 8. do 16. ure. Bodimo skrbni do okolja in posledično odgovorni do sebe ter družbe, v kateri bivamo," so ob tem sporočili iz kranjske občine.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:38 18.julij 2023.

    Kadar odpovedo državne službe nadzora nastane praznina ,ki jo zapolnijo primitivci s smetmi . Glavni krivec je inšpektorat MOP,ki se ne odzivajo na anonimne prijave.