Kranj
182 ogledov

Šolske potrebščine za 402 otroka

posledice naravne nesreče v Mestni občini Kranj GARS, MOK, MIK Tako je bilo na Kokrici pri Kranju 4. avgusta 2023.
Rdeči križ Slovenije Območno združenje Kranj bo v prihodnjih dneh poskrbel, da bosta kar 402 osnovnošolca prejela šolske potrebščine za šolsko leto 2023/2024.

Marjan Potrata, sekretar RKS OZ Kranj, je pojasnil, da gre za t. i. redni humanitarni projekt. "Vsako leto kranjsko območno združenje z lastnimi sredstvi kupi šolske potrebščine. Letos jih bomo razdelili kar 402 otrokoma od 1. do 9. razreda osnovne šole. Gre za otroke iz socialno ogroženih družin, katerih starši so že sicer uporabniki storitev Rdečega križa Kranj. Dvajset dečkov in 14 deklic , ki bodo septembra prvič prestopili šolski prag, bomo opremili tudi s šolskimi nahrbtniki."

Šolske potrebščine bodo delili 22. in 23. avgusta, zamudnikom pa nato še vse do konca avgusta.

Lani so pred začetkom pouka šolske potrebščine razdelili 420 šoloobveznim otrokom, predlani je bilo prejemnikov 383.

Voda ogrožala tudi skladišče RK

Medtem pa v Kranju tako kot povsod drugod po Sloveniji nadaljujejo z zbiranjem denarja za odpravo posledic poplav. Doslej so na računu območnega združenja zbrali 12 tisoč evrov.

Na vprašanje, ali že vedo, komu bodo namenili denar, je Marjan Potrata odgovoril, da ne. Zagotovil je, da ga bodo nakazali skladno s kriteriji, a teh še niso določili. Zaenkrat so se na RKS OZ Kranj oziroma na krajevne organizacije obrnile za pomoč štiri družine s Kokrice pri Kranju.

Kot je še pojasnil sogovornik, je 4. avgusta voda ogrožala tudi skladišče RK na Gregorčičevi ulici. Zalila je predprostor, medtem ko je samo skladišče ostalo suho, nedotaknjeno. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.