Kranj
689 ogledov

Srečanje kranjskih krajevnih skupnosti postalo tradicionalno

Dan krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj, 2023 arhiv Mestna občina Kranj
Mestna občina Kranj je pripravila prvi Dan krajevnih skupnosti.

Na trgu pred Prešernovim gledališčem Kranj v starem mestnem jedru so se na prvem Dnevu krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj (MOK) predstavile Besnica, Bitnje, Britof, Golnik, Hrastje, Kokrica, Planina, Podblica, Primskovo, Stražišče, Struževo, Zlato polje in Žabnica. Običajno se predstavniki krajevnih skupnosti in mestne uprave sestajajo na formalnih sestankih in zborih, tokrat pa je bilo vzdušje bolj sproščeno.

Krajevne skupnosti so se tako spoznale s kulinariko, izdelki, kulturno dediščino svojega okolja, kulturnim programom in podobno. Druženje so popestrili z delavnicami za najmlajše, družabnimi igrami in nastopi Kulturno umetniškega društva Mali vrh Nemilje–Podblica ter Akademske folklorne skupine Ozara. Hkrati je bil dogodek odlična podlaga za izmenjavo idej med krajevnimi skupnostmi, vzpostavitev novih sodelovanj in povezovanj. Občanke in občani so lahko to priložnost izkoristili tudi za glasovanje za predloge projektov v okviru participativnega proračuna 2024.

"Pravimo, da so krajevne skupnosti srce občine. In to smo potrdili tudi z dogodkom Dan krajevnih skupnosti MOK. Na MOK se trudimo krajevnim skupnostim vrniti njihovo veljavo, pri tem pa uporabljamo različne mehanizme, kot so projekti, ki jih predlagajo in izglasujejo občani v okviru participativnega proračuna in projekti v okviru 8. člena Odloka o kriterijih in merilih za financiranje krajevnih skupnosti. V imenu MOK se vsem predstavnikom krajevnih skupnosti zahvaljujem za sodelovanje za nazaj in za naprej. Vedno se trudimo poiskati najboljše možne rešitve in doseči kompromise. To je tisto, kar šteje – dobro sobivanje za kakovostno življenje. Veseli me, da so se občanke in občani odzvali v takšnem številu," je ob tem komentirala podžupanja MOK Manja Zorko.

Dan krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj, 2023 | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.