Kranj
1275 ogledov

Tek za Kranj bo!

Tek za Kranj Simon Krejan Kranjske ulice bodo 6. oktobra ponovno zavzeli tekači.
Sobota, 7. oktober 2023, bo v Kranju spet rezervirana za šport.

V Kranju se bliža Tek za Kranj. "Tisti, ki najraje obujete tekaške copate boste lahko tudi letos tekli po slikoviti mestni trasi na 3,3 km ali 10 km. Pridružijo se vam lahko tudi najmlajši tekači, ki bodo lahko uživali na Krančkovem otroškem teku. Trasa vseh tekov na prireditvi Tek za Kranj je krožna, mestna in pretežno ravninska. Tečemo v krogih. Tek na 3, 3 km pomeni 1 krog, tek na 10 km pa 3 kroge," pravijo organizatorji Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in podjetje Dspot. "Prijave so že odprte, zato si zagotovite svoje mesto in se pridružite dogodivščini, ki vas bo popeljala skozi čudovite kotičke Kranja," še izpostavljajo organizatorji. Prijaviti se je mogoče na spletu Teka za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja.

Prireditev bo zaznamoval tudi Pohod Vincenca Drakslerja. "Pohodniki bodo na poti spoznavali znane in manj znane kotičke Kranja, na kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju, Gradu Khislstein. Na izbiro bosta dve trasi pohoda: krajša, dolga 2,4 km s petimi kontrolnimi točkami, in daljša, dolga 3,3 km z desetimi kontrolnimi točkami," so še sporočili organizatorji teka.

Dogodek sicer poteka v čast Vincenca Drakslerja, ki je kot soustanovitelj švicarske fundacije »R. & V. Draksler Stiftung« za časa svojega življenja Kranju daroval več kot 2 milijona evrov. V zahvalo za njegov prispevek Kranju, predvsem socialno ogroženim, je bilo s švicarsko fundacijo dogovorjeno, da se vsako leto njemu v čast izvede prireditev. Gospod Draksler je bil pobudnik Županovih tekov, ki so jih izvedli kar 18, zaradi obilice tekov pa so se v letu 2019 odločili, da združijo dva teka, in sicer Županov tek in Tek za Kranj, v Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.