Kranj
108 ogledov

Tinini potujoči oblaki

Razstava v kavarni Khislstein v Kranju
1/2
Marjanca Hanc Modna kostumografinja Tina Pavlin
Ena od 18 lokacij v starem mestnem jedru Kranja, kjer si je mogoče do 3. novembra v okviru 9. mednarodnega festivala likovnih umetnosti ogledati stvaritve z vsega sveta, je tudi Kavarna Khislstein. V njej se predstavljata dve Kranjčanki, oblikovalka nakita in slikarka Nataša Druškovič, in modna kostumografinja Tina Pavlin.

Tina Pavlin je v Kranju poznana kot oblikovalka plakatov za družabne prireditve in revijalni tisk, kot modna kostumografinja pa sodeluje s tudi s plesnima skupinama, gledališčem in zavodom za turizem. In kot je zapisala Petra Vencelj, umetnostna zgodovinarka in kuratorka, je Tina Pavlin zadnja leta ustvarila več avtorsko prepoznavnih likov, na primer značilne obraze s poudarjenimi očmi in drobnimi ustnicami, ter kljunaste ptice.

V Kavarni Khislstein je razstavljenih več del Tine Pavlin, od oblek do blazin, pod skupnim naslovom Potujoči oblaki, ki imajo elemente kolaža. Kolaž oziroma lepljenka in asemblaž pa sta tudi temi letošnjega mednarodnega festivala. Oblačilu dodaja kostumografinja svoje avtorske modne dodatke, našitke listkov vrtnice in aplikacije v obliki oblakov, ki so kot pravi asemblaži in se jih da tudi poljubno premikati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.