Kranj
1126 ogledov

Tomaž Vilfan bo še naprej vodil kranjske poklicne gasilce

Tomaž Vilfan Primož Pičulin
Mestni svet Mestne občine Kranj je za mandatno obdobje štirih let za direktorja Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj imenoval Tomaža Vilfana, ki je kranjske poklicne gasilce vodil že zadnja štiri leta.

Izbira Tomaža Vilfana za direktorja ni naključje. Po vrsti strokovnih preverjanj in zahtevnem razgovoru, kjer je kandidate – trije so se prijavili, in sicer poleg Vilfana tudi Tomaž Krišelj in Matej Kejžar – ocenjevala posebna komisija, ki jo je imenoval župan Matjaž Rakovec, njihovo znanje in izkušnje glede ključnih vprašanj vodenja gasilske enote, se je izkazal za najbolj primernega kandidata. Dosegel je 27,5 točk od možnih 30, s čimer je premagal ostala dva kandidata. Njegov uspeh je temeljil na poglobljenem razumevanju potreb gasilske službe ter predanosti izboljšanju in razvoju zavoda.

Kot direktor bo Vilfan stremel k nadaljnjemu izboljšanju reševalnih operacij in infrastrukture, kar vključuje nakup nove opreme in vozil ter razvoj novih strategij za izboljšanje učinkovitosti reševalnih akcij. Poleg tega je ena izmed njegovih glavnih nalog za prihodnje obdobje tudi posodobitev in digitalizacija delovanja zavoda, kar bo izboljšalo koordinacijo med različnimi službami in pospešilo odzivne čase v nujnih situacijah. Z Vilfanovim ponovnim imenovanjem za direktorja se obetajo tudi boljši in hitrejši odzivi v času nesreč ter s tem večja varnost za občane Kranja. Njegove izkušnje in strokovno znanje bodo ključni pri nadaljnjem razvoju in utrjevanju položaja GARS Kranj kot ene izmed najboljših reševalnih služb v regiji.

S ponovnim imenovanjem Vilfana za direktorja GARS Kranj je zadovoljen tudi župan Matjaž Rakovec. “Direktor s svojo ekipo, tudi s poveljnikom, zelo dobro opravljata svoje delo. Čaka ga, glede na zgodovino, verjetno kar precej izzivov in nalog. Vemo, da intervencije gasilcev niso povezane samo s požari, ampak vse več je tudi naravnih katastrof in mislim, da si Tomaž Vilfan seveda zasluži še drugi mandat,“ je izpostavil župan.

Komentarjev 2
  • Ender3 16:39 12.april 2024.

    Še eno ime, ki morda ne bo povšeči JJ in njegovi svesti sekti..Čakamo, da se bo kako ime z inicijalkami prilepilo pod prispevak Nore24tv.