Kranj
1261 ogledov

Učitelji so dobili uporabne smernice za odnose in komunikacijo z učenci

otroci Profimedia
Učitelji in strokovni delavci kranjskih osnovnih šol so spoznali številne informacije o čustvih in komuniciranju.

Mestna občina Kranj (MOK) je v okviru Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zlorabe drog, ki v Kranju že več let uspešno deluje kot posvetovalno telo župana, za učitelje in svetovalne delavce osnovnih šol pred vstopom v novo šolsko leto pripravila izobraževanje o odnosih in komunikaciji z učenci, starši in sodelavci. V šolah namreč v postkovidnem obdobju zaznavajo številne izzive v odnosih z učenci, tudi stiske. Šolskemu kadru so postregli z uporabnimi smernicami kot tudi praktičnimi nasveti.

Na predavanju "Odnosi ter skrivnostna moč čustev in komunikacije z učenci, starši in sodelavci", ki ga je za učitelje in strokovni kader osnovnih šol pripravila MOK, sta svetovalki Katja Klobučar in Suzana Poznič Čižmek podali številne informacije o čustvih in komuniciranju, med drugim tudi na praktičnih primerih in v obliki vaj. Učitelji in strokovni delavci osnovnih šol v MOK so tako pridobili uporabne informacije o vrstah čustev, kako jih obvladovati, pa čustveni inteligenci, razumu, kako komunicirati in se odzivati v različnih situacijah z učenci in s starši, kako opolnomočiti sebe,  komunicirati v primeru pritožb in reševati oziroma predelati negativna čustva, kako narediti spremembo pri sebi in podobno. Udeleženci so na predavanju aktivno sodelovali, svetovalke pa so jim postregle tudi s koristnimi odgovori na zastavljena vprašanja.

"MOK se zahvaljuje strokovnemu kadru v šolah za predanost svojemu poslanstvu ter usmerjanje kranjskih otrok pri oblikovanju prihodnosti in mu – tudi na podlagi novih znanj z izobraževanja – želi uspešen vstop v novo šolsko leto," so ob tem sporočili iz kranjske občine.

Komentarjev 1
  • atamama 13:53 13.september 2023.

    Ali je bil to ''šnel kurz'' albanščine, srbohrvaščine in ostale eksotike, ki nadomešča slovenščino?