Kranj
2791 ogledov

Uspešen dinamični nabavni sistem v javnih zavodih v Kranju

Pomurski sejem arhiv Pomurski sejem
Ekipa Mestne občine Kranj (MOK) je na pred kratkim zaključenem Pomurskem sejmu AGRA sodelovala pri posvetu o javnem naročanju živil in aktualnih prehranskih temah.

Sodelavci MOK so na Pomurskem sejmu AGRA predstavili primer dobre prakse skupnega javnega naročanja živil prek dinamičnega nabavnega sistema v javnih zavodih. Projekt sta predstavili Ana Vizovišek z Oddelka za razvoj in pametno mesto MOK in vodja prehrane na OŠ Simona Jenka Kranj Irena Hudobivnik. Skupno javno naročanje živil prek dinamičnega nabavnega sistema v javnih zavodih poteka že od leta 2020, v projektu pa sodelujejo Kranjski vrtci, OŠ Simona Jenka, OŠ Janeza Puharja, OŠ Jakoba Aljaža, OŠ Matija Čopa, BC Naklo, OŠ Šenčur, OŠ Orehek in OŠ Predoslje.

Ana Vizovišek, Pomurski sejem AGRA | Avtor: arhiv Mestna občina Kranj arhiv Mestna občina Kranj

MOK v okviru Projekta za povečanje lokalne prehranske samooskrbe, kamor sodi tudi projekt Dinamičnega nabavnega sistema, želi vključiti čim več ekoloških in lokalno pridelanih živil v prehrano javnih zavodov. V ta namen so opravili tudi analizo uporabe lokalnih živil na jedilnikih javnih zavodov, ki kaže na povečevanje deleža v primerjavi z letom 2018. Da bi delež lokalno pridelanih živil v javnih zavodih še naprej vztrajno rastel, bo sredi septembra na kmetiji Matijovc potekalo srečanje lokalnih pridelovalcev, organizatorjev prehrane in kuharje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.