Kranj
3134 ogledov

V Kranj se spet vrača Tour de France

L'Etape Slovenia, Kranj 2023 L'Etape Slovenia
V soboto, 2. septembra 2023, in nedeljo, 3. septembra 2023, bo v Kranju potekala 2. izvedba L'Etape Slovenia by Tour de France.

Dogodek L'Etape Slovenia je uradni dogodek za amaterske kolesarje iz serije dogodkov Tour de France v Sloveniji, ki potekajo po celem svetu. Gre za edinstveno priložnost za nov osebnostni kolesarski izziv in pravo turistično avanturo po cestah zelene in razgibane Gorenjske.  Dogodek bo potekal pod budnim očesom visoko strokovnih standardov in tehničnih pogojev ter podpore blagovne znamke Tour de France. L'Etape Slovenia je namreč družabni kolesarski dogodek s tekmovalno noto za amaterske kolesarje ob zagotavljanju varnega kolesarjenja na za promet zaprtih cestah in približevanje izkušnje etapne dirke profesionalnih kolesarjev na Tour de France.

Gostitelj druge izvedbe L'Etape Slovenija pod okriljem Tour de France je prav tako ponovno Mestna občina Kranj skupaj z Zavodom za turizme in kulturo Kranj. Mesto se namreč ponaša z bogato kolesarsko tradicijo in številnimi kolesarskimi legendami, kot so Matej Mohorič, Tadej Valjavec, Franci Hvasti. Sodelovalo bo preko 1000 kolesarjev iz Slovenije in tujine. Za varno izvedbo kolesarske prireditve in za zagotavljanja zadovoljstva vseh udeležencev kolesarskih preizkušenj, pa bodo ceste in priključki do cest, po katerih vodijo trase, občasno kratkotrajne popolnoma zaprte v soboto, 2. septembra 2023, in nedeljo, 3. septembra 2023.

Program se bo začel v soboto od 14.00 do 18.00. Otroška kolesarjenja bodo potekla v Kranju v neposredni bližini osrednjega prizorišča na Slovenskem trgu od 15. do 16. ure,  v krogu, dolžine 800 metrov, po cestah Koroška cesta (hotel Creina, start)–Gregorčičeva ulica–Stritarjeva ulica–Koroška cesta.

L'Etape Slovenia, Kranj 2023 | Avtor: L'Etape Slovenia L'Etape Slovenia

Družinsko kolesarjenje in kolesarjenje vseh generacij v dolžini 12,5 km s startom ob 16.10 uri pa bo potekalo na relaciji Kranj–Brdo–Kranj. S startom v bližini Slovenskega trga se trasa nadaljuje skozi mestno jedro ter vodi skozi Primskovo proti Britofu, kjer zavije proti Brdu. Mimo posestva Brdo nadaljuje do Kokrice, kjer zavije levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja nadaljuje do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja do cilja na Koroški cesti. Od 14. do 18. ure bo po navedenih cestah sobotnega kolesarjenja potekala delna ali popolna zapora cest.

L'Etape Slovenia, Kranj 2023 | Avtor: L'Etape Slovenia L'Etape Slovenia
L'Etape Slovenia, Kranj 2023 | Avtor: L'Etape Slovenia L'Etape Slovenia

Nedeljski preizkušnji pa bosta potekali od 8.00 do 14.00. S startom ob 9. uri na Koroški cesti pri Gimnaziji Kranj bosta potekali na 86 km in 136 km dolgi trasi po krajih več občin, in sicer Kranja, Radovljice, Nakla, Tržiča in Preddvora. Za varno in nemoteno izvedbo dirke bodo tako ceste občasno kratkotrajno popolnoma zaprte. Med zaporami bo promet sproščen za največ 15 minut. Skladno s časovnim potekom dirke se bodo zapirale ceste in vmesni priključki. Vse ceste in priključki bodo za promet sproščeni takoj, ko bo zadnji kolesar prevozil konfliktno točko. Med kolonami kolesarjev bo promet v smeri dirke sproščen tudi v vmesnem času.

L'Etape Slovenia, Kranj 2023 | Avtor: L'Etape Slovenia L'Etape Slovenia
L'Etape Slovenia, Kranj 2023 | Avtor: L'Etape Slovenia L'Etape Slovenia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.