Kranj
711 ogledov

V kranjski občini letos možnih 33 programov javnih del

slovenija 27.09.10, zavod, zavod za zaposlovanje, delo, iskalci dela, brezposeln Anže Petkovšek
Za leto 2023 bo v javna dela lahko vključenih 36 udeležencev s stalnim prebivališčem v Mestni občini Kranj.

Mestna občina Kranj (MOK) je aprila letos obvestila javnost, da je Zavod za zaposlovanje za leto 2023 skupno izbral 22 programov javnih del pri 16 izvajalcih, v katere se bo lahko vključilo 36 udeležencev s stalnim prebivališčem v kranjski občini. Občina je ob tem sprejela še tri dodatne programe javnih del pri treh izvajalcih, in sicer za štiri udeležence, ki jih bo financirala v celoti.

V maju in juniju 2023 je namreč Zavod za zaposlovanje dodatno izbral še osem programov javnih del z devetimi udeleženci pri štirih dodatnih izvajalcih, ki se bodo izvajali štiri do sedem mesecev letos. Tem udeležencem, to je dolgotrajno brezposelnim osebam, predhodno prijavljenim na Zavodu, MOK krije praviloma 50 odstotkov plače, v posebnih primerih 25 ali pet odstotkov. Zavod zagotavlja sredstva za kritje stroškov zdravniških pregledov, preostanka dela plač, stroškov prevoza, prehrane in odpravnine ob upokojitvi, izvajalci pa krijejo stroške regresa, dodatkov k plači in ostale stroške, ki omogočajo izvajanje programov javnih del. 

V letu 2023 se tako lahko v MOK izvaja 33 programov javnih del z 49 vključenimi udeleženci pri 23 izvajalcih, ki jih financira oziroma sofinancira občina. MOK ima v veljavnem proračunu za leto 2023 za financiranje stroškov javnih del na postavki Povečanje zaposljivosti skupno zagotovljenih 316.800 evrov.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj
 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:10 02.julij 2023.

    Mladina ni nikjer zaposlena,pa vseeno fajn živi