Kranj
408 ogledov

V Kranju bodo strašili otroke in odrasle

Noč čarovnic v robih pod starim Kranjem arhiv Zavod za turizem in kulturo Kranj
V Rovih pod starim Kranjem se bo letos spet odprla Noč čarovnic.

»V rove so se vrnile čarovnice, ki otroke popeljejo v dogodivščino. Na poti srečajo strašnega duhca Kasperja, ki se skriva po temnih vogalih in je na videz strašen, v resnici pa ne preveč bister in ne preveč pogumen. Na otroke čaka tudi čarovnica Alja, ki se med ljudmi ne zna lepo obnašati in izgleda strašno, a se ji ob srečanju z otroki otopli src,« vabi Zavod za turizem in kulturo Kranj.

Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem je grozna in temna ter strah vzbujajoča, a na poti se otroci otresejo strahu pred temo, v začaranem labirintu se naučijo zanesti na svojo lastno orientacijo in se naučijo pričarati kamenčke 'Ničmenistrah'. Po opravljenih čarovniških podvigih se z lanternami sprehodijo še do pravljičnega čarovnika, s katerim bodo otroci spoznali, da je strah votel, okoli pa ga nič ni. Predstave so namenjene otrokom starosti od 4. do 10. leta, potekale pa bodo 20. in 27. oktobra ob 16.00, 17.00 in 18.00 ter 21., 22 in 28. oktobra 2023 ob 15.00, 16.00, 17.00 in 18.00.

Zavod za turizem in kulturo Kranj pa tudi letos na Noč čarovnic vabi tudi odrasle. »Piše se leto 1928 in vsa smetana tistega časa je zbrana na plesu v maskah na gradu Khislstein. Proslavlja se pričetek novega obdobja in novih političnih delitev. Nenadoma se zgodi umor prelepe žene mestnega trgovca, z njenega vratu pa izgine nadvse nenavadna in draga verižica, ki naj bi pripadala zadnji dinastiji Romanovih. Vsaj tako je prepričan morilec, ki je ukradel verižico. Sledi še nekaj izjemno čudnih umorov, ki jih je treba razrešiti in priti do skrivnosti in manjkajoče verižice. Ti bo uspelo s pomočjo detektiva Paglavca razvozlati umore, rešiti uganko in priti ven iz podzemlja umorov,« pravijo iz Zavoda.

Podzemlje umorov je zasnovana interaktivna soba pobega z reševanjem umora v kateri nastopa 15 igralcev, ki bodo obiskovalcem pomagali ali pa otežili iskanje poti ven iz rovov pod Kranjem. Ob vsem tem pričarajo vzdušje tudi originalni kostumi iz obdobja 1928, super uganke, rekviziti in zgodba, ki zasnovo jemlje v resničnih zgodovinskih dejstvih. Noč čarovnic za odrasle bo potekala 30. in 31. oktobra 2023 od 16.00 do 22.30, vsakih 30 minut.

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:10 21.oktober 2023.

    Sram naj vas bo vse malikovalce "amrikanizmov" in poveličevanje nekih butastih navad še bolj butastih 300 kilskih idiotov iz "šunknlanda"!